Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Херпеси, заболявания на устната кухина и венците се лекуват с билки, ето така!

Независимо дали сте предразположени към херпеси, кървящи венци или страдате от зъбобол, билките са отличен начин да облекчите болките и да предпазите устната кухина.

Карамфилово дърво

Syzygium aromaticum syn. Eugenia caryophyllata

Бързо облекчава зъбобол. Маслото от карамфилово дърво е изключително ефикасно болкоуспокояващо средство. Когато се прилага при зъбобол или възпалени венци, намалява болката за минути – макар и за кратък период от време. Билката притежава и противовъзпалително и антибактериално действие.

Дозировка – Нанесете малко количество масло от карамфилово дърво директно върху мястото на болката.

Лечебна маточина

Melissa officinalis

Лечение на херпеси. Проучванията сочат, че маточината е ефикасен локален лек срещу обикновен херпес. Билката намалява времето, необходимо за заздравяване, предотвратява разпространението на лезиите и облекчава симптомите. Въздействието й е най-впечатляващо на втория ден от появата на херпеса, когато симптомите са най-остри. Това се обяснява с факта, че етеричното й масло, има способността бързо да убива вируси, типове 1 и 2, на херпес симплекс.

Дозировка – В клиничните проучвания се използва крем с маточина в изключително висока концентрация (700 мг екстракт от маточина в 1 грам).

Проверете в аптеките за готови продукти с подобно съдържание или направете силна запарка от маточина и използвайте течността като компрес.

Смирна

Commiphora myrrha syn. molmol

Традиционно антисептично средство за венци. Смолата от смирна се използва при проблеми с устната кухина и венците. Тя е бързо действащо лекарство срещу афти, гингивит, пародонтит и кървящи венци поради ефикасното си антисептично въздействие. Смирната помага за намаляване на отока и възпалението, има локално обезболяващо действие и ускорява заздравителния процес.

Дозировка – Смирната се използва под формата на тинктура, направена от лечител. Нанася се директно върху афтите и възпаленията в устната кухина, без да се разрежда или се прибавя към вода (30-60 капки на прием), която се използва за изплакване на устата.

Смирната е библейска билка

Още в далечното минало хората са считали смирната за ценна стока. В Древността са я използвали както за кадене, така и за козметични цели. Често цената й в злато била по-висока от самото й тегло, затова се считала за достоен подарък за новородения Иисус. Според Библията след разпъването на Иисус тялото му било помазано именно със смирна. През вековете смирната се употребявала за различни цели: мумифициране, съхраняване на вино; като лек срещу змийски ухапвания, глисти, скорбут и дори като афродизиак. Известно е, че смирната убива различни вредители, пренасящи човешки паразити като комари и кърлежи – древните египтяни горели парчета смирна в домовете, за да се освободят от бълхите.

ВНИМАНИЕ!

Маслото от карамфилово дърво се нанася локално върху зъби и венци.

Не е предназначено за вътрешна употреба.

Маслото от карамфилово дърво понякога причинява контактен дерматит или дразнение на венците и лигавиците. Ако настъпят такива симптоми, прекратете употребата му и изплакнете обилно устата с вода.

Използвайте маслото от карамфилово дърво само при спешни случаи или като краткотраен лек, докато посетите зъболекар. Избягвайте честата му употреба или приложение за дълъг период от време, тъй като уврежда тъканите на венеца.

Смирната от вида Commiphora myrrha не бива да се бърка със смирната от вида Myrrhis odorata.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *