Начало / Лекарства / А / АКНАТАК гел / ACNATAC gel

АКНАТАК гел / ACNATAC gel

Съдържа клиндамицин, третиноин, глицерол, карбомер, метил парахидроксибензоат , полисорбат 80, динатриев едетат, безводна лимонена киселина, пропил парахидроксибензоат , бутилхидрокситолуен , трометамол , вода

acnatacПредназначение

Гелът АКНАТАК е предназначен за външно приложение в случаи на акне. Активната съставка клиндамицин потиска растежа на болестотворните бактерии, които създават възпалителни огнища. Третиноинът насърчава развитието на здравите епителни клетки и оздравителните процеси в засегнатите кожни участъци. Двата компонента се комбинират за по-успешно лечение.

Как се приема

АКНАТАК е гел за външно приложение. Прилага се само веднъж дневно – вечер преди лягане. Лицето се измива с хладка вода и мек сапун и внимателно се подсушава. От тубичката се изстисква малко количество, приблизително колкото грахово зърно. Гелът се нанася по лицето, предимно в проблемните зони, с леки движения.

Използването на по-голямо от посоченото количество може да причини зачервяване, сърбеж и лющене на кожата. По тази причина не се препоръчва увеличаване на посочената доза, както и многократно третиране в рамките на деня. Обикновено лечението продължава 5-6 до 12 седмици.

Гелът не бива да попада в очите или устата!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да усложни проблема, като предизвика зачервяване и сърбеж, лющене на кожата, умножаване на акнето и увеличено производство на себум. Обработената с АКНАТАК кожа може да реагира с парене и изсъхване, да стане болезнено чувствителна, което налага лекарска намеса.

В по-редки случаи се наблюдава обезцветяване на кожата на петна, поява на херпес симплекс, кървене на кожата и състояния на общо кожно дразнение.

Има данни за реакции на свръхчувствителност с различна интензивност, както и главоболие и зачервяване, сълзене на очите.

При отделни пациенти се проявява стомашен дискомфорт, гадене, възпаление на зони в стомашно-чревния тракт.
Ако тези прояви не са преходни и интензивността им нараства, лечението трябва да се спре и да се направи консултация с дерматолог.

Кога НЕ БИВА да се приема

Гелът не бива да се прилага при алергични реакции към някой от компонентите.

Не се използва върху наранена кожа или кожни зони, засегнати от екзема.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не се препоръчва при пациенти с коремни спазми и диария.

Прилагането на медикамента изключва излагане на силна слънчева светлина или соларна лампа.

Този медикамент не бива да се прилага, ако вече е започнало лечение с друго лекарствено средство за локално външно приложение.

Взаимодействие с други медикаменти

АКНАТАК не може да се използва едновременно с продукти, съдържащи салицилова киселина, сяра, бензоилов пероксид или ресцинол Ако вече е започнало лечение с такива продукти, трябва да се изчака известно време и лечението с АКНАТАК да започне с лекарско разрешение.

Докато продължава лечението с АКНАТАК, не използвайте медицински сапуни и измиващи продукти със силно изсушаващ ефект.

Необходима е лекарска преценка за безопасното съчетаване на този гел с продукти, съдържащи някои антибиотици или кортикостероиди, както и мускулни релаксанти.

_______________________________________

Усреднена цена в аптеките – 43 лв за опаковка от 30 грама

Оценете статията
Оценка 2.7 от 10 гласували
loading...

Избрано за теб


3 коментара

  1. Искам да попитам дали този Акнатак гел, действа срещу белези от акне. Вече нямам акне, но са останали малки дупчици по кожата. Акнатак може ли да ги заличи?

  2. Акнатак е най-невероятното лекарство за Acne Vulgaris. Аз съм на 23 години, появи ми се акне преди 2 години. През пубертета не съм страдала от подобно заболяване. Така и не откриха причината за появата му. Посетих четирима дерматолози, като всеки от тях предписваше различни лекарства, започвайки от екстемпорални кремове до скъпа френска медицинска козметика, разработена специално за акнеична кожа (Triacneal Expert cremor). Третирах заболяването последователно с 4 различни антибиотика за външно приложение или чрез перорално приемане – еритромицин, тетрациклин, доксициклин, азитрокс. Нямаше никакъв ефект. Последните два от тях комбинирах с Акнатак гел. За мен ефектът идва единстено от гела. При предходно приемане на антибиотиците в комбинация с други медикаменти за външно приложение нямаше подобрение. АКНАТАК действа. Мажа се с него от два месеца и половина и вече пъпките изчезнаха. Останаха само белезите. Преди да започна лечението с Акнатак нямаше никакво повлияване на симптомите от другите лекарства и козметика. АКНАТАК гел е немско лекарство и най-добре похарчените 45 лева за мен. Преди да започна употребата му съм похарчила над 600 лева за посещения, прегледи и изследвания при различни дерматолози и за различни скъпи и качествени козмерични продукти, които просто не помагат. Препоръчвам Акнатак горещо на всеки с това заболяване, защото знам какво означава нищо друго да не повлиява пъпките. Нямам никакви странични ефекти като дискомфорт и изсушаване на кожата. След 2 години, най-после реших проблема си с намесата на това вълшебно лекарство.

  3. добрый день
    Интересует акнатак гель
    Мы с Украины.
    Способ оплаты и доставки

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*