Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 7 храни за изграждане на здрави мускули и зъби

Здравите зъби и здравите мускули са два от най-важните компоненти на човешкото тяло. Ако включите тези храни във вашето ежедневно меню, ще постигнете нужните резултати

В последните години много зъболекари се оплакват, че децата много сериозно страдат от болни зъби. Причината до голяма степен не е въпрос на лоша хигиена, а на лошата храна, която децата ядат, на лошата вода, която пият и на мръсния въздух, който дишат.

Специалистите са издирили няколко храни, които задължително трябва да присъстват в ежедневното меню на малките деца и на възрастните хора, за да имате здрави мускули и зъби.

1. Кисело и прясно мляко

Знаете, че това са два продукта с голяма концентрация на белтъци и калций важни за здравите мускули и зъби.

зъби
За здрави мускули и зъби, яжте тези ТОП 7 храни

2.  Сирене

Може би сте чували, че когато човек е претърпял инцидент и има счупена кост, той трябва да яде прясно сирене, защото то е още по-богато на калций.

Сирене – прясно или зряло задължително трябва да ядете. В момента на българския пазар много трудно се намира истинско сирене, защото производителите влагат много съставки като палмово масло, които не са полезни.

Не са полезни и новите продукти, които имитират сирене. Те са със снежно бял цвят и нямат никакъв вкус на сирене и дъх на мляко.

Когато избирате сирене, то трябва да има леко жълт отенък, заради млякото. Особено внимавайте с промоциите във веригите, защото много често пишат, че това е сирене, а всъщност пробутват заместителите.

3. Семена от сусам или сусамов тахан

В сусамовия тахан се съдържа голяма концентрация на растителни белтъци, малко растителни мазнини и много минерали.

Дори и да използвате сусам за декорация на сладкиши, погачи  или на салати, чрез малките семенца по-трудно ще си набавите необходимите количества полезни вещества както чрез концентрирания сусамов тахан.

4. Листа на цвекло и спанак

Те са богати на желязо. Желязото е важен елемент за силна кръв, която правилно подхранва мускулите, не само бицепсите, но и сърцето и  очните мускули.

От пресните листа се приготвя салата, която прилича на салата от марули.  Това е най-полезният начин, защото директно приемате листата без термична обработка.

Можете да си направите супа. Да ги запечете с ориз.

Можете да направите зелена баница или щирник.

От листата на цвеклото се свиват постни или месни сарми. Рецептата е като при зелеви или лозови сарми, но листата се бланшират леко, за да омекнат.

5. Риби – сардини 

Сладководните риби са богати на фосфор, но морските и океански са много по-богати на витамин D и на Омега 3 киселини, важни за работата на мозъка.

Експертите от http://www.myhealthtips.in препоръчват сардини, но ако не можете да намерите точно сардини, всички видове морска или океанска риба ще свършат полезна работа за здрави мускули и здрави зъби.

6. Черен дроб

Черният дроб е богат на витамините К и D.

Хора, които са боледували от хепатит трябва да ядат печен телешки дроб. Останалите могат да включат пилешки и свински.

7. Костен бульон

В костите има костен мозък, не само в гръбначния стълб.

Костният мозък е полезен за нарастване на мускулите. Той се получава като сварите свинско рагу в подсолена вода и да добавите малко зеленчуци.

Можете да приготвите телешко варено, което е изключително полезно.

Трябва да включите и пилешката супа, която е невероятно средство за възстановяване при грипни и простудни заболявания.

Тя е полезна за здравите мускули и зъби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *