ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 рецепти с коприва за красива коса и кожа

Копривата е изпитано природно средство за красота, което може да се справи с косопада и да отстрани пърхота

Освен това копривата ограничава секрецията на себум, помага за премахване на петна и бръчки по лицето, способства за растежа на ноктите. Растението е богато на хлорофил и витамини, а екстрактът от корени и листа се отличава с мощно стягащо действие, което помага за свиване порите по кожата.

рецепти с коприва
Рецепти с коприва

Маска със стрити листа от коприва намалява омазняването на косата. За тази цел се сваряват 30 грама листа от млада коприва в чаша вода заедно с няколко капки розово масло и гъстата каша се омесва като тесто. Маската се нанася директно върху кожата на лицето и шията, но трябва очите и устните да се пазят. След десет минути сместа се измива лесно с топла вода. Когато кожата ви е прекалено мазна, може да подсилите организма, като пиете по чаша чай от коприва сутрин на гладно.

Благодарение на високото съдържание на силиций – минерал, който е необходимо за синтеза на колаген, копривата помага за подобряване еластичността на кожата. Сварете 100 грама корен от коприва в две чаши вода (около половин литър), прецедете течността и я оставете да се охлади. С памучен тампон сместа се нанася върху лицето и се оставя да действа за десетина минути, след което може да се изплакне.

За заличаване на старчески петна по кожата на ръцете се вземат 120 г корени от коприва и се кипват в смес от бяло вино и оцет, след което течността се прецежда и охлажда. С този лосион се изтриват ръцете сутрин и вечер, без да се измива. Внимание: Да не се използва върху чувствителни места – например по лицето!

Тези изпитани рецепти за красива коса и кожа препоръчва френският билкар Пол Фери, пише nature.health.org.

пауър ню хеър лосион power new hair
ПАУЪР НЮ ХЕЪР ЛОСИОН – Спира косопада и стимулира появата на нова коса

масло за коса против косопад
Масло за косата против косопад с екстракт от коприва, репей и витамини

Маска за стимулиране на растежа с кофеин и джинджифил – спира косопада, укрепва корените на косата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *