Рецепти и съвети за лечение на акне в домашни условия

Както знаете, най-ефективният вариант за борба с акне е интегрирания подход: медицинско наблюдение и редовна поддръжка. 

И не се притеснявайте, ако нямате време или пари за редовно посещение при козметик – ефективно лечение и грижа за кожата и акнето може да направите и у дома.

  • Измиването на лицето трябва да се прави два пъти на ден, не повече. Типична грешка на почти всички хора в лечението на акне е, че те се стремят възможно най-често да мият лицето си. И да го мажат с тонове козметика. Вие не трябва да правите нито едното, нито другото! Излишно е честото миене – то просто провокира повече възпаление.
  • Храненето – наблягайте на зеленчуци, особено пресни плодове всеки ден и млечни продукти, яжте сирене, но не месо и сладкиши. Вземете комплексни витамини, които включват цинк. Това ще помогне в борбата с акне ефективно не само отвън, но и отвътре.

Рецепти за лечение на акне у дома

Да се отървете от пъпки и акне на лицето си у дома ще помогнат компреси, лосиони и маски с биологично активни компоненти. Например:

Маска от сода за хляб и трици

Вземете 50 грама мляна ръж и добавете 2 супени лъжици сода за хляб (не бакпулвер, а сода за хляб). Разбърква се добре. Тази смес може да се съхранява в стъклен буркан и се използва, когато е необходимо. Част от сместа се разрежда с вода – до средно гъста каша. Задръжте тази каша върху лицето за 5-10 минути, след което изплакнете с хладка вода, в която преди това е била добавена щипка сода за хляб.

Лапа от мед и невен

За тези, които се занимават с лечение на акне у дома, този компрес е истинско бижу. Той е прост, но много ефективен. В една чаша топла вода се разтварят 2-3 супени лъжици мед и се добавят 2 супени лъжици настойка от невен. Потопете в този разтвор няколко памучни тампони, накиснете малко и ги поставете на възпалените зони на лицето. Тази процедура може да се извършва два пъти дневно, сутрин и вечер, след измиване.

Лосион с борови иглички, лайка и живовляк

Ще ви трябват 2 супени лъжици игли (най-добре пресни борови и смърчови игли), 2-3 листа живовляк (могат да бъдат закупени в аптеките в суха форма и да се ползват 2 супени лъжици) ​​и 1 супена лъжица изсушени цветове от лайка. Към тази смес се добавя 0,5 л вряща вода и след като се охлади се използва за изплакване на лицето.

 

 

Премахнете пъпката за 24 часа, ето така!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рецепти и съвети за лечение на акне в домашни условия

  1. Тихомира каза:

    Хора, пробвайте с масло от чаено дърво. Нямаше да пиша тук, ако не беше ефикасно. Какво ли не пробвах, докато не открия този продукт, с които окончателно се отървах от досадното акне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *