Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИХТАМОЛ / ICHTHAMMOL

Съдържа лекарствения компонент ихтамол, ланолин, бял вазелин, цетостерилов алкохол

ihtiol-15-grПредназначение

Лекарствен продукт за външно приложение – препоръчва се при кожни проблеми с локален и повърхностен характер. Съдържанието на основния компонент ихтамол е 10-процентно.

Мазилката ИХТАМОЛ облекчава болестната симптоматика, като анестезира и блокира възпалителните процеси върху проблемните кожни участъци. Оказва антисептичен ефект и оптимизира функциите на малките кръвоносни съдове. Неутрализира сърбежа и предотвратява усложняването на негативните прояви при инфекции. Предпазва от удебеляване на кожата с последващи белези.

Как се приема

ИХТАМОЛ се нанася на тънък слой върху засегнатото от болестния процес място; кожата следва да остане открита, но се допуска и лека марлена превръзка. Тази операция може да се прилага 2-3 пъти дневно.

Продуктът не бива да попада в очите!

Възможни нежелани ефекти

ИХТАМОЛ е продукт, препоръчван за дълготрайна употреба. В някои случаи обаче е възможно дългосрочното приложение да предизвика вторично кожно раздразнение. Подобен ефект е допустим и при третиране на по-обширни кожни зони.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт следва да се използва с повишено внимание и след лекарска консултация от бременни и кърмачки.

Не използвайте ИХТАМОЛ, ако имате алергия към някои от съставките на лечебното средство.

Взаимодействие с други медикаменти

Този лекарствен продукт не трябва да се прилага едновременно с амонячни разтвори. Несъвместим е със соли на тежки метали, препарати с йодно съдържание, алкалоиди и гликозиди.

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *