Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕНИВИР крем / FENIVIR cream

Съдържа penciclovir, бял парафин, течен парафин, цетостеарилов алкохол, пропилен гликол, цетомакрогол 1000, дестилирана вода

feniПредназначение

ФЕНИВИР е лекарствен продукт за външно приложение, предназначен за терапия на херпеси (herpes labialis). Активното вещество penciclovir блокира размножаването на вируса на херпеса – herpes simplex. Попаднал в организма, този вирус може да просъществува дълго време в латентно състояние и да се активира при настинка, температура, преумора или силен стрес. ФЕНИВИР ускорява преодоляването на неприятните, болезнени състояния, свързани с развитието на херпесния вирус. Експертите отбелязват, че лечебният крем е полезен дори и след като характерният болезнен обрив е налице: в този случаи водещо е обезболяващото действие на ФЕНИВИР и способността му да ограничи времето, в което състоянието се счита за заразно.

Как се приема

ФЕНИВИР е крем за външно приложение. Малко количество от крема се изстисква от тубичката върху измит и подсушен пръст и се намазва проблемното място, най-често върху устните или около тях. Тази процедура може да се повтаря през два часа. ФЕНИВИР е предназначен за лабиални херпеси; не бива да се използва за други телесни зони, например лигавиците на носа или гениталиите. Не прилагайте ФЕНИВИР близо до очите!

Пазете от деца! При случайно поглъщане търсете лекарска помощ.

Препоръчва се ранно задействане на лечението с ФЕНИВИР – т.е. още преди да са се появили характерните мехурчета. Ако усещате сърбеж по устните, туптене, болка или напрежение, намажете с малко количество от продукта. Така ще скъсите времето за лечение, а може и да се избегне появата на болезнения обрив.

Възможни нежелани ефекти

Обикновено ФЕНИВИР се понася добре, но са възможни кожни дразнения при първите третирания. Усещането за дискомфорт, парене, сърбеж обикновено преминава. Ако обаче негативните реакции продължават и се усложняват, направете консултация с дерматолог.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФЕНИВИР не се прилага при лечение на деца на възраст под 12 години.

Кремът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не използвайте, ако имате свръхчувствителност и проявявате реакции на силна непоносимост при употреба.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия с други лекарствени продукти, при които има негативни за пациента последици.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *