АНАСТРОЗОЛ АЛВОГЕН / ANASTROZOLE ALVOGEN

Съдържа анастрозол, лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

anastrozolПредназначение

АНАСТРОЗОЛ АЛВОГЕН е медикамент за лечение на рак на гърдата при жени след менопауза. Предназначението на продукта е да понижи нивата на естроген чрез блокиране на ензима ароматаза.

Как се приема

Медикаментът е предназначен само за жени. Приемът му се определя от лекар. Обичайната доза е една таблетка дневно. Таблетката се взема по едно и също време, с чаша вода, без да се чупи или сдъвква. Лечението с АНАСТРОЗОЛ е дългосрочно, възможно е да продължи с години.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент много често предизвиква горещи вълни и гадене, болки и възпалителни процеси в ставите, кожни обриви. Един от съпътстващите приема симптоми е чувството на слабост. Почти винаги медикаментът провокира остеопороза.

Съобщавано е за промени в кръвната картина, свързани с функциите на черния дроб; високи нива на холестерол. Има данни за състояния на слабост и сънливост, косопад, болки в костите, сухота на влагалището и кървене от вагината. Кървенето е често срещано през първите седмици от лечението с АНАСТРОЗОЛ; ако то продължи трайно, консултирането със специалист е задължително.

Регистрирани са пациентски оплаквания за алергични реакции, включително отоци по лицето и копривна треска, тежки обриви с мехури. По-рядко е възможно продуктът да доведе до чернодробни отклонения и хепатит. Съобщавано е за възпаление на кръвоносни съдове с пурпурно оцветяване на кожата и болки в бъбреците.

При лечението с този медикамент следва да се следи състоянието на костите, тъй като е възможна редукция на костната маса, изтъняване и по-лесно счупване на крайници. В такива случаи се вземат мерки за неутрализиране чрез медикаменти на негативните влияния.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва на жени във фертилна възраст; не прибягвайте до него, ако все още не сте преминали менопауза.

АНАСТРОЗОЛ не е подходящ за пациентки, които проявяват алергии към съставките му.

Не вземайте АНАСТРОЗОЛ, ако имате заболяване на черния дроб и/или бъбреците или развивате остеопороза.

Взаимодействие с други медикаменти

АНАСТРОЗОЛ не може да се приема едновременно с други препарати, съдържащи естроген. При този тип терапии обикновено се препоръчват и други антиракови медикаменти. Комбинирането им с АНАСТРОЗОЛ изисква висока компетентност и не може да бъде избор на пациента. Не предприемайте лечение с медикамент или хранителна добавка, ако не е препоръчана от вашия лекар!

__

Усреднена цена в аптеките – 57.60 лв за опаковка от 30 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *