Кайсията е полезна за сърцето и е сладост за небцето

Тази година кайсиите излязоха рано на пазара, но повечето от тях са внесени

кайсия

В момента е истинският сезон на кайсиите в България и ние ви препоръчваме да избирате плодове, които са отраснали в страната ни. Избягвайте бледите и жълтите кайсии. С наситен оранжев цвят и неособено твърди – това е идеалната кайсия за консумация. За съжаление масово се берат зелени, за да се транспортират и да се продадат, преди да се презрели. Ако имате възможност, търсете кайсии от производител, които са набрани вече узрели, защото те са най-полезни.

Направете си домашно мюсли с фини овесени ядки, смлени бадеми, орехи, лешници и сушени плодове по избор. Когато го разтворите в прясно или кисело мляко, независимо дали ще го направите като десерт или за закуска, добавете парченца кайсии.

Когато забърквате тесто за палачинки, към съставките включете и кайсии, нарязани на дребно. Закуската ви ще има неустоим аромат. Още по-здравословно би било, ако палачинките са от овесено брашно (може да си го направите сами, като смелите в кафемелачката фини овесени ядки).

Придайте източен привкус на яхниите си, като прибавите сушени кайсии към тях. Особено добре ще стои вкусът им на зеленчукови ястия, но. също и на такива с риба и крехко месо.

Внимание! Често, за да бъдат изсушени плодовете, производителите добавят захар и други вредни за здравето вещества. Затова ви препоръчваме да си набавите уред за сушене на плодове и да правите това в домашни условия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *