Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-важните съвети за добро храносмилане

Предлагаме ви да научите основите на здравето – доброто храносмилане!

  • Яжте в спокойна и приятна обстановка, като отделите достатъчно време. Дъвчете храната си, докато стане на каша. Ако сте под емоционално напрежение или бързате – вземете проста храна – пресен сок, плодове, кисело мляко, няколко слънчогледови семки или протеинов бар.
  • Поддържайте нивото на режим на упражнения. Ходене и йога са едновременно особено добри за храносмилането. Ако искате да направите изморителни упражнения, изчакайте поне два часа след хранене.
  • Пийте достатъчно вода (от 6 до 8 чаши на ден), но не по време на хранене, освен ако не сте на диета за отслабване и се опитвате да намалите приема на храна. Намалете драстично пиенето на ледено студени напитки и консумирайте по-успокояващи топли напитки като топла вода с лимонов сок или билкови чайове.
  • Набавете си достатъчно фибри в храната без значение дали от зеленчуци и плодове, трици или псилиум, както и приемайте пълнозърнести храни и пресни кълнове (или варени бобови растения, ако усвоявате добре).

Справяне с проблеми с храносмилането:

  1. Извадете хранителните алергени от вашата диета. Научете кои храни предизвикват реакции и ви вредят, като ви карат да се чувствате некомфортно. Може да се наложи да направите изследвания за това дали нямате хранителни алергии.
  2. Минимизирайте приемането на токсини и дразнещи вещества; яжте органични храни, когато това е възможно. Хората, които имат храносмилателни разстройства трябва да се избягват добавки, като флуорид, който често се добавя към пастата за зъби и карагенан (намира се в някои преработени храни) – и двете могат да действат като дразнители.
  3. Ако имате хронично стомашно разстройство, опитайте се допълват вашата храна с ензими за подпомагане на храносмилането, сода бикарбонат (за излишната киселина), или бетаин хидрохлорид капсули (за недостиг на стомашна киселина).
  4. Научете най-добрите средства за защита при храносмилателни разстройства. Можете да научите кои билки и храни помагат при запек и диария.
  5. Нередовно лошо храносмилане, киселини в стомаха, подуване на корема, след като сте се нахранили и метеоризъм са доста често срещани оплаквания и те могат да бъдат отстранени. Но, ако имате продължаващи симптоми на храносмилателни разстройства – трябва да направите изследвания, за да видите от какво се предизвиква – хранителни алергии, ниска или висока стомашната киселина, гъбички или други проблеми.
  6. Лекувайте и поддържайте храносмилателния тракт с правилните хранителни вещества, като глутамин и други витамини и минерали. Запомнете: Яжте ниско алергенни храни и дъвчете храната си добре.

Яжте ябълки преди лягане!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *