ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важна крачка към победата над рака на гърдата

Ракът на гърдата е достатъчно опасен и затова учените не пропускат дори най-необичайните признаци за неговата ранна диагностика

Две нови изследвания посветени на връзката между рака на гърдата и бенките предизвикват интерес. Учени от Франция и САЩ независимо едни от други твърдят, че невусите (бенките) могат да бъдат показател за предразположението на жените не само към развитие на меланома, но и към рак на гърдата.

За какво говорят бенките?
За какво говорят бенките?

Както е известно, бенките са доброкачествени кожни образувания, характерни повече за хората със светла кожа. Смята се, че появата на бенки има връзка с гените и по-специално с CDKN2A. Инактивацията на този ген, участващ в регулирането на клетъчния делене, има връзка и с рака.

Учени от френския Национален институт по здравеопазване и медицински изследвания -INSERM, потърсиха връзка между количеството бенки и риска от рак на гърдата. За изследването са използвани медицинските картони на 89 902 френски учителки за период от 18 години. Сред тези, които признават, че имат „много бенки“, рискът от рак на гърдата се оказва с 13% по-висок от останалите, чиято кожа е чиста. Но когато данните са съпоставени с известните рискови фактори (наличие на доброкачествени тумори, наследствена обремененост с рак и т.н.), резултатът става съизмерим с нормалната статистическа грешка. Авторите на изследването обявяват, „причинно-следствена връзка между броя на невусите и заболяване от рак на гърдата е малко вероятно, въпреки сходните генетични фактори за тяхната поява…“

Американските онколози са по-склонни да приемат бенките като маркер за риска от заболяване на млечните жлези. Екип от Университета на Индиана и Харвардския университет, под ръководството на д-р Джайли Хен анализира събираните в продължение на 24 години данни за здравословното състояние на близо 75 хиляди американски медицински сестри. Изследователите установяват, че жените с 15 или повече бенки по ръцете имат до 35% по-вероятност да развият рак на гърдата. Реалните факти обаче показват, че едва 11.4% от тези жени са развили рак ма гърдата, докато при останалите – без бенки, показателят е несъществено по-нисък ( 8,48%).

100%-овата натурална формула за борба с онкологичните заболявания
100%-овата натурална формула за борба с онкологичните заболявания

Тези изследвания, са важна крачка към победата над рака на гърдата, независимо че не потвърждават твърдението за връзка на бенките и риска от този вид онкологично заболяване, пише МedDaily.

Във връзка с борбата с онкологичните заболявания, все повече хора се обръщат към натуралните продукти, с които могат да се справят с този убийствен здравословен проблем. На помощ идват продукти като витамин B17 Complex, който в съчетание с гъби рейши и кладника, както и плодове облепиха, се превръща в мощно средство срещи онкологичните болести. Повече за това комплексно решение може да прочетете повече ТУК>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *