ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лабораторен вирус повтаря пандемията с “испанската болест”?

Учени от Уискънсин са синтезирали оръжие за масово поразяване на основата на няколко грипни щама, циркулиращи сред дивите птици. По състава си то се отличава само с 3% от знаменитата “испанска болест”, унищожила в началото на ХХ век пет процента от човечеството.

hiv-virus-cuЛабораторният вирус-убиец се предава по въздушно-капков път, разкриват от medikforum.ru. Ефективна ваксина срещу него няма и ако патогенът по някаква причина напусне лабораторията, последиците ще бъдат страшни!

Авторите на откритието, които вече понасят доста критични бележки, обясняват, че чрез създаването на вируса са искали да провокират няколко отговорни общности и да ги убедят, че е необходимо да се финансира създаването и натрупването на нови суперваксини. Научните среди обаче не приемат като основателни аргументите на екипа, че това е един вид предупреждение и тревога за заразите, които дивите прелетни птици пренасят.

Професорът-епидемиолог Марк Липсич от Харвард нарича създаването на подобен вирус истинско безумие. Такива опити според него не бива да се извършват дори в най-обезопасените лаборатории. При това не става дума за работа, която конкретно е насочена към спасяването на животи. Колегията подозира екипа от вирусолози в комерсиални мотиви.

И световноизвестният британски епидемиолог сър Робърт Мей споделя същото мнение. Той подчертава, че амбициозните учени понякога са по-опасни и от най-опасните животински вируси. Той смята, че подобни опити трябва да се прекратят, за да се предотвратят възможните катастрофични последици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *