ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рубеола

Оплаквания

Рубеолата се открива почти винаги най-напред по обрива, който се появява на 11-я или 21-я ден след заразяването. Големите колкото леща, светлочервени петна проличават най-напред по лицето, а след това се разпространяват по тя­лото. Типично е също така подуването на лим­фните възли по врата и на тила, които могат да се напипат като малки възелчета. Децата почти нямат температура или други болестни признаци. Една четвърт до една трета от деца­та не прекарват рубеола.

Причини

Вирусна инфекция, която се предава чрез дирек­тен контакт, но не и посредством предмети.

Риск от заболяване

Най-често децата заболяват едва в училищна възраст от рубеола.

Възможни последици и усложнения

Извънредно рядко рубеолата се съпровожда от бактериално или мозъчно възпаление.

Профилактика

Внимание: Болните от рубеола деца трябва не­пременно да се държат далеч от бременни жени. При съмнение за контакт с рубеола бременните би трябвало колкото е възможно по-бързо да уведомят своя доверен лекар-специалист. Рубеолата е заразна седем дни преди появата на обрива и през първите пет дни след това. Пре­караната рубеолна инфекция предпазва по-сигурно от болестта в сравнение с имунизацията. Тъй като у децата почти не остават поражения от рубеолата, момичетата би трябвало да се заразят колкото се може по-рано и по този на­чин да получат защита за цял живот.

Профилактична имунизация.

Необходимост от лекарска помощ

ако към рубеолата се прибавят и други болест­ни признаци като кашлица или болки в ушите. Заради опасността от заразяване лекарят би трябвало най-напред да бъде предупреден по телефона относно съмнението за рубеола

Веднага при лекаря или в болница, ако:

  • детето има гърчове
  • детето изглежда безучастно или неразговорливо.

Самолечение

Заболяването почти не се отразява на децата, не се налагат особени мерки.

Лечение

Най-често не се налага.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *