ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко често подменяте възглавницата и одеялото?

Хората са доста лекомислени към онази част от хигиената, която се отнася до чистотата на постелята. Старите възглавници и одеяла често създават проблеми, за които не си даваме сметка!

pillВъзглавницата не трябва да ни служи повече от две години, а завивката – пет. Анкета във Великобритания обаче сочи, че 82% от хората хабер си нямат от подобни правила! Средностатистическият британец използва възглавницата повече от три години, а одеалото над седем и половина. 57% от потребителите се замислят за подмяна едва тогава, когато вещите започнат буквално да се разпадат.

Специална анкета, поръчана на Острова от фирмата Ergoflex UK, проверила навиците на 2200 доброволци на възраст над 18 години. 21% от анкетираните признали, че си купуват възглавници и одеяла само когато има разпродажби. Повечето не си спомняли кога за последно са правили такава подмяна. В домовете на немалко британци има вещи, които са използвани дори от десетилетия.

Нещото, които анкетираните все пак разбират, е че възглавниците трябва да се сменят по-често от завивките. Част от тях дори са наясно, че старата възглавница може да им причини безсъние, болки в шията и някаква алергия заради домашния прах и акарите.

Отделна тема са матраците, които според здравните експерти не бива да служат повече от седем години. Съвременната индустрия предлага много варианти за съхраняване и по-лесно поддържане на спалните принадлежности: надматрачни сменяеми стелки, предпазни чаршафчета и т.н. Въпреки това за доста хора хигиената на постелята се свежда единствено до смяната на чаршафите и калъфките за възглавници. Колко често – това си е отделна здравна тема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *