Рецепти за подмладяване от Тибет и Кавказ

Те са алтернатива на модерната индустрия за разкрасяване. Понякога простите средства, прилагани от бабите, имат не по-малък ефект от съвременните. Разбира се – нещата са индивидуални.

rezeneВажно е също къде и как живееш; спорно е дали изглаждането на бръчки с тибетска вода е приложимо в мегаполиса. Но какво пречи да опитаме?

Ето как се прави:

Тибетската вода за подмладяване се приготвя в стъклен съд, съветват от www.webzdrav.ru. Първо в него се поставят полускъпоценни камъни – аметист, планински кристал, розов кварц. После съдът се долива догоре с преварена вода, която е охладена до стайна температура. Оставяме съда на слънце – то трябва да го огрява 8-10 часа. От това следва, че за приготвянето на тибетската вода ни е нужен дълъг слънчев ден.

Тибетската вода действа външно и вътрешно. С нея се мие лицето, но също е препоръчително да се изпиват 2-3 чаши на ден. Познавачите твърдят, че системната употреба на тибетска вода видимо помага да се изгладят бръчките.

Ето още една рецепта от Тибет: равни части лайка, брезови пъпки и безсмъртниче, общо около една супена лъжица, се заливат с чаша вряла вода и се оставят за 20 минути. Прецедената настойка се пие като чай с малко мед.

Кавказ е планина на дълголетниците; роля за това постижение имат и рецептите за подмладяване на кавказките знахари. Те често използват в практиките си корени от фенел (резене, див копър). 25 грама корен от фенел се заливат с литър вода и се кипват. Ври не повече от две минути, след което почива 10 минути. Настойката се изпива вместо вода в рамките на деня, без да се подслажда.

Подмладяващо действие имат и семената от фенел. Една чаена лъжичка семена се стриват ситно и се заливат с чаша вряла вода. След 20 минути настойката се прецежда. От нея се взема по една супена лъжица 3-4 пъти на ден преди хранене.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *