Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашна диагностика по ноктите

Здравите и гладки нокти са верен признак за отлично състояние на организма. Ако с нас нещо не е наред, ноктите се променят и ни изпращат тревожни сигнали дори още преди да сме разпознали проблема си.

noktiАко боледуваме, по ноктите веднага се появяват петънца, вдлъбнатинки и драскотини, описват от web-zdrav.ru. Древните лекари и народни целители прекрасно са знаели за тези качества на ноктите и са използвали знанието в практиката си. Съвременните учени, за част от които всичко това е било шарлатания, страшно се изненадали, когато модерната наука открила потвърждение на древните лечебни практики и диагностични теории.

За какви болести говорят ноктите? Разгледайте ноктите си внимателно. Здравите нокти трябва да са розовеещи, с бистър телесен цвят, равномерно оцветени, с гладка повърхност на пластината. Формата на ноктите е свързана с генетично заложени заболявания, за които не е задължително да се проявят. Така например ноктите, които имат форма на барабанна палка, почти стопроцентово загатват за слабост на сърдечно-съдовата система. Неравните нокти с множество бразди свидетелстват за лабилна нервна система, за постоянно пребиваване в състояние на превъзбуда и стрес.
Ако върху нокът има единична браздичка, това съобщава за възпалителен процес. Ако браздичките се пресичат, възпалителният процес е затихващ.

Ако върху нокътя се появят вдлъбнатинки, това е предукреждение за ранна фаза на артрит. Забележите ли подобно нещо, идете веднага на лекар.

Какви още признаци могат да се разчетат по ноктите? Ако са станали чупливи, значи имате нарушено кръвообращение или в организма ви има дефицит на калций.

Често се говори, че народните лечители могат да разпознаят една болест по цвета на ноктите. Ако видите тъмни петънца, бързо трябва да проверите черния си дроб. Ако петънцата са бели – вероятно не ви достигат някои микроелементи, обикновено цинк.

Трябва все пак да знаете, че не всяка промяна свидетелства за болест. Драскотините и петънцата могат да са резултат от зле направен маникюр. А може би имате навик да си гризете ноктите и от това те са с драскотини?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *