БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как да намалите ПСА (простатно-специфичен антиген)?

Простатно-специфичния антиген в кръвта е протеин, който се произвежда единствено от клетките на простатната жлеза.

Някои изследвания показват връзка между по-високите нива на ПСА и рака на простатата или доброкачествени тумори. Съществуват някои фактори, които повишават ПСА, които могат да бъдат свързани с наличието на рак или доброкачествен растеж.

Нивата на ПСА могат да бъдат намалени по естествен път, като спазвате определена диета и избягвате храни, които могат да увеличават ПСА.

– Яжте храни с ниско съдържание на наситени мазнини. Диета с по-малко животински мазнини може да намали значително нивата на ПСА. Ако не сте готови да се отървете от месото напълно, чжте само пилешко месо без кожата и риба.

– Намалете приема на сол. Слагайте като подправки в храната си шарена смес от билки – чубрица, сминдух, мащерка и др. Лук и чесън също са полезни.

– Намалете приема на алкохолни напитки. Пийте повече вода. Консумирайте най-малко шест до осем чаши вода на ден и спрете към началото на вечерта, за да не се налага да използвате тоалетната през нощта.

– Добавяйте прясно настъргани на ренде домати към спагетите, вместо консерви. Ликопенът, който се намира в доматите и се използва по-добре от тялото от непреработени домати, е установено, че намалява риска от рак на простатата.

– Увеличете приема на някои билки като магданоз, мечо грозде и цикория. Започнете да приемате доказани добавки за лечение на проблема ви.

– Яжте храни, богати на селен. Селенът може да намали нивата на ПСА. Бразилските ядки, броколито и чесънът имат високи нива на селен.

– Опитайте се да правите по-качествени почивки, за да намалите стреса. Намерете си хоби или правите леки упражнения от йога или тай чи.

– Контролирайте телесното си тегло. Физическата дейност или упражнения всеки ден ще ви помогнат да намалите както стреса, така и теглото си.

 

Йога път към хармонията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *