Бързият метаболизъм може да бъде причина за поднорменото ви тегло!

Бърз метаболизъм – звучи като мечта за някои хора, които са с наднормено тегло, но за кльощавите – това може да бъде проблем.

Нашият метаболизъм е отговорен за превръщането на храната, която ядем, в енергия за тялото. Начинът ни на живот, възрастта и генетиката са само някои от факторите, които определят скоростта, с която метаболизмът ни работи. Ако имате бърз метаболизъм и сте с поднормено тегло, някои корекции на начина на живот можете да направите, за да намалите скоростта, с която организмът ви изгаря калориите.

1 – Яжте повече високо калорични храни, защото те забавят метаболизма. Консумирайте храни, съдържащи сложни въглехидрати, като бял ориз и бял хляб. Пийте мляко и сок през целия ден и добавете дресинги и сосове към храната, която ядете. Избягвайте храни с ниско или без съдържание на мазнини.

2 – Ограничете активната физическа дейност и упражненията. Избягвайте силното въздействие на упражненията, тъй като те ускоряват метаболизма ви. Правете леко натоварващи дейности, като разходка или каране на колело с бавни темпове.

3 – Спете повече и правете чести дремки, защото, когато спите, вашият метаболизъм се забавя.

4 – Избягвайте кофеина, защото той стимулира метаболизма ви. Спрете да пиете кафе, чай и газирани напитки.

5 – Спрете яденето на храни, стимулиращи обмяната на веществата, като люти чушки и зелен чай.

6 – Пийте вода със стайна температура. Студената вода ускорява метаболизма, защото тялото ви трябва да работи по-усилено, за да я загрее.

7 – Бъдете търпеливи, защото с напредване на възрастта вашият метаболизъм се забавя с до 5% на десетилетие след 40-годишна възраст.

Съвети и предупреждения

Избягвайте да приемате драстични мерки за намаляване скоростта на метаболизма си. Прескачането на закуската, лишаването от сън и други подобни може да забавят метаболизма ви, но също могат да влошат вашето здраве и благополучие.

 

 

 

5 начина да отслабнете, като засилите вашия метаболизъм

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.