Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови настойки – ако сърцето прескача

Разбира се – ако ритъмът на сърдечната ви дейност трайно е нарушен, не бива да подценявате сериозността на ситуацията и задължително идете при кардиолог. Само той може да определи какъв е проблемът и с какви медикаменти може да му се въздейства.

calendula bowlПосъветвайте се с лекар какви билкови чайове, запарки и настойки можете да приемате, ако медикаментозното лечение не е наложително. Понякога е достатъчно да се погрижите за себе си с онова, което природата ни е дала – особено ако “прескачането” на сърцето е епизодично и най-вече свързано с някакви емоции.

Ето и няколко изпитани рецепти за подобни случаи, подбрани от www.lechenie-narodom.ru .

* Валерианът върши добра работа в случаи като описания. Една супена лъжица корени от билката се заливат с чаша гореща вода. Настойката се оставя да кисне половин ден в похлупен съд, след което се прецежда. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден.

* Настойката от метличина неутрализира остри пристъпи на аритмия. За да се приготви ви трябва синя метличина – една чаена лъжичка сух цвят се залива с 200 милилитра кипнала вода. Оставя се похлупено докато изстине, след което се прецежда. Съхранява се на тъмно, пие се три пъти на ден по около 50 милилитра. Тази настойка се приема само в дните, когато имате пристъпи.

*На две чаени лъжички сух цвят от невен кипнете две чаши вода; залейте и оставете за един час. Прецедената настойка се пие четири пъти на ден по половин чаша. Тази билкова настойка помага при чести пристъпи на аритмия.

* За настойка от глог ви е необходим спирт или водка; на всеки 10 грама плод се изчисляват 100 грама алкохол. Плодовете киснат 10 дни, след което настойката се прецежда. Взема се три пъти дневно по 10 капки преди ядене. Тази настойка смъква кръвното налягане и нормализира повишената възбудимост на нервната система. Не забравяйте, че настойката трябва да ви лекува – тя не е подходяща за почерпка, въпреки че е на спиртна основа. Ако прекалите, може да влошите състоянието си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *