Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Злокачествените образувания на гърдата не болят в началото !

Аз съм на 28 години, преди 3 години родих детето си, което кърмих само 45 дни и го спрях, защото получих мастит, излекувах се, но се изплаших и насилствено си спрях кърмата – с хапчета и стегнати превръзки. Беше много трудно – отне ми около месец, че и повече да я спра съвсем. След това в мен остана съмнението да не съм си повредила нещо гърдите, но така и не намерих време за преглед. От няколко дни обаче имам болки в едната гърда и напипвам болезнено топче някъде зад зърното. Много ме е страх, защото съм малко фамилно предразположена към проблеми с гърдите – майка ми има мастопатия, от години ходи редовно на прегледи със съмнения да не прерасне в нещо по-сериозно. На мен също ми е правена мамография – когато бях на 13 години, едната ми гърда се възпали, имах топче, правиха ми даже пункция и искаха операция, но майка ми не се съгласи, а после всичко отшумя, ходих няколко пъти на лекар и всичко беше о’кей. А сега това…

Не знам дали да го взема на сериозно, защото болки в гърдите съм имала и друг път – по време на овулация и преди менструация, но някак си сега го чувствам по-различно. Последната ми менструация беше на 09.09. Кажете ми моля ви, какво да правя, личният ми лекар е много загубен – ако трябва талон за някъде, ще ми даде, но не може да ме посъветва къде да отида, така че моля вас за помощ!

Милка Евтимова, Бургас.

Моят съвет е да посетите гинеколог, да проведете гинекологичен преглед и преглед на млечните жлези. Ако той прецени в зависимост от находката в гърдите ще Ви изпрати на мамография. Обикновено при нещата, които болят се касае за възпаление, хормонален процес, а не за туморен процес.

Д-р Лидия Хинева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *