За свистенето в ушите трябва да ви изследват с аудиометър

Здравейте ! Молбата ми е да изброите на какви заболявания е симптом свистящия шум в ушите и на какви по-точно изследвания и прегледи трябва да отида. Проблемът е, че от година ходя при специалисти УНГ, но никой от тях не ме е изпращал на изследване, нито път ми е поставяна конкретна диагноза, въпреки че платих вече доста голяма сума за прегледи при трима специалисти. Те само ми правят промивки на ушите и тестват евентуално намаление на слуха с шепнене. Затова моля: 1-во – да ми изброите най-вероятните евентуални заболявания; 2-ро – да ми кажете за какви изследвания да настоявам.

С уважение: М. ПЕТРОВА, Свиленград

Най-често шум в ушите се появява при шипове в шийната област на гръбначния стълб, заболявания на слуховият нерв, високо кръвно налягане, бъбречни заболявания и т.н. При това оплакване се прави изследване на слуха с аудиометър! Когато УНГ специалиста разчете изследването, ще ви съобщи къде е проблемът – в ушити или не! Ако няма ушно увреждане се прави рентген на шийни прешлени, изследване на кръвна картина, биохимия и ехография на съответните органи!

Д-р Снежана Маринова – Lekuva .net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “За свистенето в ушите трябва да ви изследват с аудиометър

  1. Венцислав каза:

    имам този проблем сас свистенето ве4е 5 година уж ми казаха 4е 6те се оправи а не помрадва кажете ми какво трябва да направя в слу4ая сега са ми пота4али и апарат мисля 4е мие рано да нося това и затова искам да попитам какво да направя в слу4ая това свистене да се махне.Леко е но е постоянно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *