Народна медицина за по-добра памет

Медиците от цял свят се опитват да създадат универсално лекарство за подобряване на паметта. Този проблем е глобален и става все по-остър заради увеличаващата се средна продължителност на живота.

pametЦелият опит и знания на един човек се пазят в паметта му, отбелязват от nigella.ru. Когато паметта ви се влоши, вие се разпадате, прекратявате съществуването си като личност. Изследванията, чийто завършек трябва да бъде лекарството срещу подобен разпад, струват на човечеството 380 милиарда евро годишно. Резултатите са повече от скромни.
Докато чакаме обаче науката да направи своите велики открития – защо да не се доверим на народния опит? Тук не става дума за лечение – а за подпомагане на естествени механизми, които съществуват в човешкото тяло. Просто работата им е затруднена от “ръждата” на времето.

Знаете ли например, че задрямалата ви памет ще се събуди чрез настойка от девесил? Тази ароматна подправка свързваме с кулинарията, където “играят” зелените й листа. Корените й пък помагат за изцеление на избледняващата памет! Ето как: супена лъжица парченца от девесилов корен се заливат с половин литър водка. Течността се поставя в бутилка на тъмно място за 30 дни, като всеки ден хубаво се разклаща. Когато изтече посоченото време, настойката се прецежда и налива в тъмна стъкленица. Пие се три пъти на ден – по една супена лъжица преди хранене. Настойката трябва да стигне за един месец. Такава профилактика на паметта е хубаво да се прави веднъж в годината. Не се препоръчва за бременни и за хора с болести на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдови и бъбречни страдания.

Добра памет ще имате, ако правилно съчетавате някои тривиални хранителни продукти. Например класическо лечение за влошена памет дава сокът от червено цвекло и моркови в пропорция 1:4. Пие се охладен 2-3 пъти на ден по 60-70 грама. Чудотворен е коктейлът от сок на ябълка, грейпфрут, краставица. А какво ще кажете за сок от краставица, домат и…чесън? Пропорцията е 20:20:1. Специфичният дъх на последната съставка не бива да ви отказва, защото това лечение на завехналата ви памет ще бъде успешно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *