ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Късното пенсиониране предпазва от старческо слабоумие!

Хората, които не бързат да се пенсионират, не са сериозно застрашени от проявата на Алцхаймер или други нервно-дегенеративни заболявания.

alcФренският национален институт по здравеопазване и медицински изследвания INSERM представи резултатите от обстойно проучване върху разпространението на тази група заболявания на международен форум в Бостън, съобщават от medportal.ru. Бостънската конференция е организирана от Alzheimer’s Association.

Изследването е прелюбопитно. В него са участвали почти половин милион доброволци от третата възраст. Повечето от тях са занаятчии или собственици на малки магазинчета, пекари и дърводелци. Средната им възраст е 74 години и всички те са се пенсионирали преди около 12 години. При три процента от доброволците е констатирано старческо слабоумие. Рискът от проявата му бил толкова по-малък, колкото по-късно възрастните хора са се пенсионирали. Така например рискът при пенсионираните на 65 бил с 15% по-нисък в сравнение с онези, които се оттеглили от активен труд на 60 години.

Всяка допълнителна година работа намалява шансовете да се развие старческо слабоумие с 3.2 процента. Така твърди една от авторките на изследването – Карол Дюфуи. Работата помага на човека да поддържа физическа, умствена и социална активност. Това от своя страна поддържа менталната активност и възпира нейното отслабване.

Всеки случай е специфичен и моментът за пенсиониране не може да влиза в стандартна схема. Хората трябва сами да решават кога да се пенсионират, смятат авторите на изследването. Колко дълго да работиш – това е въпрос на личен избор!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *