Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Експеримент: бременни жени ще пият виагра!

Бременни жени ще приемат по специална схема виагра, за да стимулират растежа на бъдещото си бебе.

pregnotНаучен екип от Австралия и Нова Зеландия набира бременни доброволки, които ще изпитат върху себе си въздействието на популярния медикамент. Дефицитът на растежа, в резултат на който се раждат твърде дребни бебета, е сравнително често срещано явление, описват от medikforum.ru. Около 120 бъдещи майки с екстремален дефицит на ръста на плода ще започнат да получават таблетките виагра до самото раждане. След това данните на децата ще бъдат сравнявани с контролна група, която е била идентифицирана със същия проблем, но бременните не са вземали виагра. Ако резултатите се окажат положителни и се установи, че новородените са наваксали с теглото и ръста, практиката ще бъде препоръчана в световен мащаб.

Защо се смята, че този опит може да даде положителни резултати? Работата е там, че действието на виаграта се основава на усилване на кръвообращението. Хипотезата на учените е, че медикаментът ще увеличи притока на кръв към плацентата, с което ще се подобри храненето на плода.

Хипотезата е била изпробвана с лабораторни мишки. Виаграта наистина сътворила чудеса при бременни гризачи с дефицит на ръста на плода. Мишките не само родили нормално поколение, но и рязко намалял обичайният брой на мъртво родените мишлета. След категоричния успех на този опит именно било решено изпитанията да се проведат и с хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *