Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хванете венерическите болести навреме, за да не станат хронични

венерическа болестПолово предаваните болести представляват голяма група инфекциозни заболявания

Те имат разнообразна клинична симптоматика, но еднакъв механизъм на предаване и разпространение – сексуалният контакт. През последните години към тях бяха причислени СПИН и вирусните хепатити, макар че те не са класически представители на венерическите заболявания.

Най-често срещаните симптоми са: необичайно течение със или без миризма; обриви и зачервяване, съчетано с парене, сърбеж.

Поява на раничка или мехурче по половите органи, което може да бъде придружено с болка, но може да е безболезнено; увеличаване на локални лимфни възли; проблеми при уриниране -парене, често и/или трудно уриниране, чувство за неизпразнен пикочен мехур; болки по външните полови органи, във влагалището или дълбоко в малкия таз към матката и яйчниците при жените или в пениса, тестисите и простатата при мъжете.

При наличие на един или на комбинация от няколко от посочените симптоми е необходимо незабавно да се консултирате със специалист-гинеколог, венеролог или уролог-андролог, за да се пристъпи към лечение. Забавянето може да доведе до усложнения и хронифициране, което да направи лечението по-сложно и по-малко ефективно. Сред нежеланите последствия са стерилитет, хронична тазова болест, заразяване на партньора/ката.

Има заболявания, които протичат почти безсимптомно (като например хламидийната инфекция). Това налага извършването на профилактични прегледи и превантивни изследвания дори при липса на оплаквания.

Най-сигурното средство за предпазване от полово предавани болести е презервативът. Не забравяйте обаче, че много инфекции могат да се предадат по време на полова игра, която предхожда сексуалния акт, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *