Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При възпалителни заболявания на червата народната медицина препоръчва да се пие сок от зеле!

В него се съдържа аминокиселината Л-глутамин, която подпомага заздравяването на язвите.

Ако вкусът му не ви допада особено, можете да приемате Л-глутамин на таблетки по 500 мг на ден.

Някога възпалителните заболявания на червата са били лекувани с люспи от лук. В тях се съдържа кверцетин – естествен антихистамин, потискащ реакциите на свръхчувствителност към някои храни. Когато готвите супа, добавете в тенджерата една необелена глава лук. Като се свари, отстранете люспите. Можете да приемате и хранителни добавки с кверцетин.

Водете си хранителен дневник. Записвайте всичко, което консумирате през денонощието, като конкретизирате оплакванията си и оценявате тяхната интензивност. Не пропускайте да отбележите и закуските между основните хранения. В края на месеца прегледайте дневника, за да установите дали имате непоносимост към определени храни, т.е след хапване на кои храни се увеличават симптомите – метеоризъм, диария и др.п. Например млечни продукти, варива, боб, леща и други – опитайте се да ги избягвате.

Стресът може да обостри възпалителните заболявания на червата. Ежедневно практикувайте йога, медитация, коремно дишане или други техники за релаксация. Например, седнете за няколко минути и си представете синя светлина, която се стича надолу по протежение на храносмилателния ви тракт, облекчава симптомите на възпалението и преминавайки през вас, оставя тъканите след себе си здрави.

Омега-3 мастните киселини са от съществено значение за правилното функциониране на храносмилателната система. Съдържат се в маслото от ленено семе – вземайте всеки ден по 1 с.л. (смесете го със зърнена закуска или го добавете към салатена заливка). Друг отличен източник на тези жизненоважни съединения е рибеното масло – 2 ч.л. ще ви осигурят препоръчителната дневна доза от 2 г омега-3 мастни киселини.

 

Знаете ли да се пазите от вредни диети?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *