Букет от треви за обриви при деца

Смесват се 100 грама корен великденче, 100 грама лайка и 75 грама корен валериана. 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се слагат в термос и се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда и се пие 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

100 грама листа жиловлек, 100 грама листа коприва и 100 грама бял равнец се смесват. 2 супени лъжици вечерта се слагат в термос и се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда и се пие по 100 грама 4 пъти на ден.

Смесват се 2 части ефедра, 1 част шушулки боб, по 3 части коприва,девесил и корен валериана, по 2 части мента, великденче и цвят от бъз, по 3 части лайка и орехови листа и 1 част жълт смил. Ако детето тежи до 40 кг се вземат 2 супени лъжици от билковата смес, залети с 2 чаени чаши вряла вода. Сместа престоява в термос. Пие се 4 пъти на ден по 50 грама 1 час преди ядене. Ако детето тежи до 20 кг пропорцията се намалява 2 пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *