Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафене Gleaner`s Kitchen предлага храна от кофите за боклук

Американски студент планира да открие в Ню Йорк кафене под името Gleaner`s Kitchen.

fast foodИдеята на младия човек е да не купува никакви продукти, а да си ги набавя, така да се каже, от кофите за боклук. Максимус Тайлър е убеден, че е възможно да завърти проекта си без парични операции. Денонощното му кафене ще предлага похапване с ястия от продукти, спасени от унищожение в контейнерите за отпадъци.

В действителност Максимус няма да рови в боклуците, уточняват от topnews.ru. Блюдата няма да се приготвят от мръсни или гнили продукти. Планът на Тайлър е да събира за кафенето си само храна, която магазините се готвят да изхвърлят само защото срокът й на годност е изтекъл. Въпреки датата на етикетчето в много случаи продуктите все още могат да се изядат, без това да застрашава нечие здраве. Инициаторът е обяснил пред медиите какъв тип суровини си представя, че ще използва: да кажем – пакетирани зеленчуци, чийто срок изтича или току що е изтекъл, или кутийка яйца, в която едно се е счупило и е изцапало останалите.

В САЩ и Западна Европа постоянно се публикуват данни за това, че потребителите се увличат в пазаруването и носят вкъщи продукти, които реално не са в състояние да изядат в срока им на годност. Около 10% от храните в средностатистическите домакинства се изхвърлят директно, тъй като престояват в домашните хладилници до състояние на негодност. Изхвърлят се и хранителни стоки от борсите и магазините и именно на това разчита находчивият Тайлър, като гарантира, че клиентите му няма да се разболеят. Интересно на каква клиентела разчита?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *