Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Операцията на третата сливица не винаги е решение на проблема

Третата сливица, която се среща в ранна детска възраст, е нормално струпване в носоглътката на ( лимфоидна тъкан (същата, която изгражда и другите две сливици)

трета сливица

Тя е първото място, където имунната система на организма се сблъсква с бактерии, вируси, гъбички, паразити и алергени, постъпващи с вдишвания въздух. С израстването на организма (към 7-8-годишна възраст) имунната система започва да разпознава болестотворните микроорганизми и третата сливица физиологично започва да намалява, докато напълно изчезне.

В някои случаи обаче тя ( придобива болестна изява, ( характеризираща се с чести възпалителни процеси (вирусни или бактериологични) и затруднено нощно дишане, което води до хъркане. Децата обикновено страдат от т. нар. задна хрема, която нощно време причинява кашлица. В много случаи третата сливица е отговорна за ангините, възпаленията на синусите, честите отити и инфекции на горните и долните дихателни пътища. Всеки възпалителен процес води до увеличаване на обема й. При неправилно лекуване или подценяване на проблема се стига до трайно (хронично) увеличаване. Сред усложненията, които третата сливица може да причини, са деформации на захапката, изискващи намесата на детски стоматолог за корекция.

В такива случаи е наложителен преглед от специалист по уши, нос и гърло. Той преценява дали да проведе консервативно лечение, което се състои в приемане на антибиотик, противоалергични средства и капки за нос, или се налага оперативно отстраняване на третата сливица. Операцията се извършва под обща упойка, тъй като местната не обезболява достатъчно. Изключения се правят само при медицински противопоказания (алергии и др.).

С премахването на третата сливица обаче невинаги се решават проблеми те. Често тя се появява отново, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *