Да се справим с хемороидите

Редовните физически упражнения и приемът на голямо количество влакнини и течности играят ключова роля за справяне с хемороидите. Физическите упраж­нения могат да подобрят мускулния тонус около вените, повишавайки способ­ността им да изтласкват кръвта.

Да се справим с хемороидитеВлакнините улесняват изхождането и предотвратяват запека. Неразтворими­те влакнини подпомагат перисталтиката, а разтворимите спомагат за смек­чаване на изпражненията и стимулират съкращаванията на червата, с което улесняват отделителния процес. Изследванията сочат, че хранителен режим с високо съдържание на влакнини може значително да облекчи симптомите при хемороиди, включително болката и кървенето. Изключително важно е да се пи­ят поне 8 чаши вода дневно.

Витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове и намалява подуването на вените. Предварителните изследвания сочат, че флавоноидите подсилват действието на витамина и подобряват функцията на кръвоносните съдо­ве, вероятно като заздравяват тъканта на вените. Тези фитохимикали са мощни антиоксиданти, които могат да противодействат на свобод­ните радикали и да предотвратят разкъсването на кръвоносните съ­дове. Смята се, че цитрусовият флавоноид хесперидин подпомага действието на витамин С и може да подобри функцията на кръвонос­ните съдове. Експерименталните изследвания сочат, че флавоноидите подсилват кръвоносните съдове, като ги правят по-устойчиви и намаляват тяхната пропускливост. Предварителните изследвания сочат, че флавоноидите подобряват функцията на кръвоносните съдове и облек­чават симптомите при хемороиди.

Диосминът – друг подобен флавоноид, съдържащ се в розмарина и цитрусовите плодове, също може да укрепи кръвонос­ните съдове. Експерименталните изследвания сочат, че рутинът – флавоноид, присъстващ в ябълките и елдата, заздравява мускулните клетки и съединителната тъкан в кръвоносните съдове. Флавоноидът нарингин в грейпфрута (свързан с рутина и хесперидина) подсилва структурата и функцията на кръвоносните съдове.

Лабораторните изследвания сочат, че кверцетинът – флавоноид в червения лук, ябълките и боровинките, притежава силни противовъзпалителни свой­ства, благодарение на които предпазва вените от увреждане. Освен това учени­те са убедени, че таниновите съединения (познати още и като проантоцианиди) в къпините предпазват вените от увреждания вследствие действието на свободните радикали.

Минералът цинк, който помага в борбата с инфекциите, играе важна роля в процеса на възстановяване и може да помогне за намаляване на дразненето при възпалени хемороиди.

 

 

 16 съмнителни мита за красотата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *