ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Видове проблеми с простатата

 „Проблемите с простатата“ най-общо се свеждат до доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП) или до рак на простатата.

Въпреки че съществуват и друг тип състояния, например простатит, ДХП и рак на простатата се срещат най-често. Тъй като тези заболявания имат сходни симптоми, е важно да се консултирате с лекар, който да назначи подходящи изследвания и лечение.

Доброкачествената хиперплазия на простатата – заболяване, познато още и ка­то уголемяване на простатата, е един от най-разпространените здравословни проблеми сред мъжете на възраст над 60 години. При ДХП простатната жлеза увеличава размерите си и започва да оказва натиск върху уретрата. Симптоми­те на ДХП включват трудности при уриниране (прекъсване, последвано от повторно започване), възпаление на пикочния мехур, чести позиви за уриниране (особено през нощта), прокапване и усещане, че пикочният мехур не е напълно изпразнен.

Ракът на простатата е най-често диагностицираният вид рак при мъжете, както и втората водеща причина за смъртност сред мъжката част от населението в Ев­ропа. Препоръчително е да се ходи на редовни профилактични прегледи, което важи в огромна степен за мъжете, при които има болезнено и трудно уринира­не, кръв в урината, болезнена еякулация, импотентност или болка в долната част на гърба.

Рискови фактори

ДХП се развива с напредването на възрастта. Възможно е с ДХП да имат връзка и някои хормони. Ракът на простатата вероятно се дължи на хормонални при­чини, въпреки че изследванията по въпроса са все още в ранен етап. Съществу­ва и генетична предразположеност, като мъжете с фамилна обремененост са изложени на по-висок риск от това заболяване в сравнение с мъже, които ня­мат роднини с рак на простатата. Определени фактори от околната среда също могат да доведат до появата на болестта.

 

 

Мъжът след 30 години…Как да разпознаем болната простата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *