Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Усъвършенствана терапия помага на сърдечно болни

Осем пациенти на Националната кардиологична болница бяха оперирани от световноизвестния специалист в областта на лечението на сърдечни аритмии проф. Филип Ритер в колаборация с екипа по електрокардиостимулация в болницата – д-р Ивайло Кожухаров и д-р Жоро Ничев. Това е второто работно посещение на проф. Ритер. Потърпевшите, които се възползваха от неговата помощ, са със силно изразена сърдечна недостатъчност и тежки кардиопатии, със специфични анатомични особености на коронарната система, които не се повлияват от стандартните методи на инвазивната кардиология и медикаментозното лечение. По време на операциите са им поставени имплантирани ресинхронизиращи устройства с електроди.
Досега у нас се е прилагала ресинхронизиращата терапия, но са използвани рутинно стандартни водачи за достигане до мястото за поставяне на съответния имплантант в сърцето, съобщават специалистите от Кардиологичната болница: „При тези осем души, които са със сериозни запушвания на коронарните синуси към сърцето, е наложително използването по-специфични водачи, които да позволят достъпа до съответните камери на сърцето за поставяне на имплантанти. Резултатът е значимо подобрение а степента на сърдечната недостатъчност на пациентите, което намалява престоя им в болниците, както и разходите за тяхното лечение.“ Очакванията са през следващите години тази методика да бъде прилагана рутинно у нас.
Проф. Ритер е един от основоположниците на ресинхронизиращата практика. Развива я научно и я въвежда в медицинската дейност в световен мащаб. В момента специалистът е завеждащ Клиниката по кардиология и Департамента по електрокардиостимулация в Университетската болница в Бордо, франция. Това е неговото второ работно посещение у нас по покана на Националната кардиологична болница.

Из в. “Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Усъвършенствана терапия помага на сърдечно болни

  1. Мария каза:

    Поздравления ! Д- р Жоро Ничев е изключителен професионалист, най – добрият кардиолог на България , така също и изключителен като човек !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *