ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИВОТОН Н капки / VIVOTON H – oral dropsy solution

Съдържа Crataegus МТ, Convallaria majalis D2, Adonis vernalis MT, Cactus MT, Lobelia inflata D3, Aether D1, глицерол, етанол.

vivoton hПредназначение

ВИВОТОН Н е хомеопатично лекарство под формата на капки, с чиято помощ се регулира ниското кръвно налягане (хипотония).

Как се приема

Продуктът ВИВОТОН Н е подходящ за продължителен прием, като се препоръчва консултация със специалист за определяне на индивидуалната норма. Стандартният прием предполага от 10 до 20 капки три пъти дневно. Добре е първата доза да се взема сутрин около 15 минути преди ставане, за да се избегнат възможни хипотонични сривове с припадък.
Капките се вземат директно, като преди преглъщане е добре да се задържат известно време в устата. Допустим е и вариант с малко количество вода.

Възможни нежелани ефекти

Не са известни характерни за ВИВОТОН Н нежелани реакции. Възможно е при приема на първите дози да се получи влошаване на болестната симптоматика. При това положение приемът трябва да се прекрати и да се потърси компетентна консултация.

Кога НЕ БИВА да се приема

ВИВОТОН Н не се препоръчва при деца на възраст под 12 години.

Бременни и кърмачки следва да проведат специална консултация за безопасността на приема поради факта, че действието на лекарството не е проучено в достатъчна степен при подобни условия.

ВИВОТОН Н се прилага само след консултация и под строг контрол при пациенти с тежки чернодробни проблеми и епилепсия.

Лекарството не се препоръчва при пациенти, които имат непоносимост към някоя от активните му съставки.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни опасни взаимодействия с други лекарствени продукти. Коректно е вашият терапевт, който препоръчва ВИВОТОН Н, да бъде информиран, ако сте приемали или в момента приемате лекарства заради друг здравословен проблем.

_

Усреднена цена в аптеките – 13 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ВИВОТОН Н капки / VIVOTON H – oral dropsy solution

  1. Димова каза:

    Здравейте,
    След първия прием на 10 капки , след около час ми излязоха няколко пъпки на челото. Означава ли това , че съм алергична към препарата и да го спирам ли или да продължа приема?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *