Дяволски нокът – най-силното природно средство за овладяване на болката при артрит

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Дяволският нокът е растение, което се среща в Южна Африка

Това е многогодишно растение, с красиви цветове във формата на тромпет и месести, грудкови корени. Те се използват в медицината за намаляване на болката и овладяване на треската, както и за стимулиране на храносмилането.

Един немски колониален войник за първи път научил за билката в Намибия от местни лечители. Той станал фермер и започнал да отглежда растението, като пратил информация за ползите му в един вестник през далечната 1904. През 1953 г., дяволският нокът е внесен официално в Германия, а след това е въведен в европейския континент. През 1970 г., учените доказват ефикасността на растението за лечение на артрит.

Основните компоненти на дяволски нокът е iridoid glycosisdes, който е отговорен за неговите противовъзпалителни и аналгетични свойства. Билката действа като аналгетик, има антиаритмично, антибактериално, антиревматично, жлъчегонно, диуретично, антипирептичо, хипотензивно, слабително и седативно действие.

Аборигените използват дяволския нокът при треска, кръвни заболявания, за пречистване на кръвта, кървене от венците, кашлица, диабет, диария, гонорея, подагра, болки в долната част на гърба, лумбаго и сифилис. Растението стимулира на апетита, помага при влошени условия на храносмилателната система, включително киселини, пептична язва, запек и помага при хипертония и висок холестерол. Дяволският нокът се използва и за лечение на заболявания на жлъчния мехур, бъбреците, черния дроб, панкреаса, малките стави и туберкулоза. Използван външно, дяволският нокът може да излекува язви, циреи и рани.

На Запад дяволски нокът се използва предимно за облекчаване на болки в ставите, включително артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит и подагра. Билката намалява и симптомите на менопаузата. Клинично проучване показва, че дяволски нокът може да намали болката, свързана с остеоартрит толкова ефективно, колкото някои от най-силните лекарства. При паралелно проучване, проведено във Франция, половината от пациентите са получавали капсули, съдържащи дяволски нокът, а другата половина – фармацевтични наркотици. Така станало ясно, че тези, които приемат билката и наркотици са имали едни и същи ползи. Въпреки това, проучването показва също, че пациентите, приемащи билката са имали значително по-малко нежелани странични ефекти от приема на изкуствените лекарства.

дяволски нокът
Дяволски нокът помага при артрит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *