Алтернативно лечение на лишей

Най-доброто средство за лечение на лишей е солената вода. В нея се слага по 1 супена лъжица отвара от елхови иглички или брезови листа и сок от лимон. Лицето не трябва да се мие с вода и сапун, а да се почиства с козметично мляко. На обикновения лишей се правят компреси от хвощ. Мокрият лишей се почиства с 2% салицилов спирт или чист алкохол.

При сух лишей засегнатото място се натърква със скилидка чесън или дървесна пепел. Има още 1 изпитана рецепта, която си заслужава да изпитате. Прави се фуния от четвърт вестник, но да не е стар, печатан през деня. На фунията се подравнява устието, така че обърната да легне на дъното на емайлирана чиния. Фунията се запалва откъм дъното на чинията като върхът се поддържа с ножица, докато изгори. С полученият жълт мехлем на дъното на чинията се намазва лишеят, който предварително е почистен с вода и подсушен.

Розовият лишей се появават като кръгли розови обриви от 1-2 см в диаметър. Пръска се по цялото тяло, туловището и крайниците. Развива се за около 15-20 дни, след което петната започват да избледняват. Причината за розовите петна е огнишна инфекция, най- често стрептококова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *