Ябълков оцет за понижаване на холестерола

Ябълковият оцет действа върху черния дроб и понижава нивото на холестерола в кръвта. Затова при повишен холестерол с риск от атеросклероза и засилено образуване на жлъчни камъни се препоръчва пиене на ябълков оцет по определена схема. Естественият ябълков оцет се препоръчва също при гастрит с намалена киселинност на стомашния сок, и при възпаление на жлъчния мехур. Този оцет подобрява храносмилането, атакува агресивните микроби в стомаха, особено причинителя на язвата – Хеликобактер пилори.
Ябълковият оцет се пие сутрин на гладно и вечер преди лягане, поне 2 часа след хранене. Консумират се 2 чаени лъжички оцет, след които се пие малко вода. Това се изпълнява в продължение на 10 дни, почива се 1 седмица, курсът се повтаря и потретя. Ако се появят някакви стомашни или чревни смущения, процедрата се прекъсва, защото стомашната лигавица не приема добре оцета. На пазара има и екстракт ябълков оцет в теблетки. Той също е много ефикасен и дава по-малко странични явления.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.