Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво означава синдром на Щил?

За първи път болестта на Щил била открита при децата. Причините за ней­ното възникване и досега не са известни. Но редица медици и учени се придър­жат към становището, че е свързана с автоимунните болести. Въпреки че битува мнението за инфекциозна природа на тази болест.

Болестта на Щил се нарича още системен ар­трит, в резултат на кой­то се увреждат много вътрешни органи. Така например симптомите на това заболяване оказват директно влияние на тях­ното състояние. Имайте предвид, че температура­та на болния човек може да се променя през деня – ту се покачва до цели 39 градуса, ту спада. Но. пък обривът по тялото не сърби и не предизвиква парене.

Наред с тези основни симптоми болният се оп­лаква от липса на апетит, повръщане, припошаване и загуба на тегло. В повече­то случаи се наблюдава увеличаване на черния дроб и на лимфните възли, както и възпаление на гърлото. Когато болният бива изследван, е възмож­но да се диагностицират болести като плеврит и перикардит. Известно време след появяване на високата температура и обрива, болният развива артрит, съпровождан с подпухване на ставите. Много е важно правил­ната диагноза да бъде поставена в ранен ста­дий, за да не се допусне развитие на полиартрит. Синдромът на Щил се диагностицира чрез оп­ределяне количеството левкоцити в кръвта. Те показват високи стойно­сти, но пък не се открива инфекция в организма на болния. Ниското ниво на червените кръвни телца също може да означава наличие на тази болест.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *