Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо лекарствата за болки в сухожилията не ми помагат?

  • С напредване на възрастта сухожи­лията се износват и разкъсват, което води до значителното им отслабване

От доста врете стра­дам от болки влакьтните стави двустранно, симетрично, а движенията на ръцете ми стават все по-ограничени. При кон­султация с невролог ми поставиха диагнозата „Ув­реждане на междупрешленните дискове в шиен отдел по С 6-7-8 двустранно“. Бях приета за лечение в невро­логично отделение, като след проведената терапия сманитол, дексаметазон и диклак бях изписана без ни­какво подобрение. Болките ми продължават и в момен­та, като се разпростират и към ставите на пръстите на ръцете. Моля за Вашия съвет към какъв специ­алист да се обърна, след като видимо нямам отоци и зачервявания, кръвните ми изследвания са в норма и след скенер на шията, по мнение на невролога, увреж­данията ми не са радикални, а са настъпили в процес на дългогодишната работа с компютър.

Радостина Христозова – София

 

Латералният епикондилит, каквото е вашето заболяване, е често сре­щана диагноза. То причи­нява болки във външната изпъкнала част на лакътя (епикондил). От тази точ­ка с общо начало започват всички мускули, повдигащи китката. Всички дейст­вия, свързани с повдигане на китката нагоре u назад, се извършват от тези мускули.

С напредване на въз­растта сухожилията се подлагат на процес на дегенерация. Терминът дегенерация означава, че сухожилията са подложени на износване и микроразкъсване, което води до тяхното значително от­слабване. Сухожилията се състоят от нишки, чийто съставен материал се нарича колаген. Някои от тези нишки се разбърк­ват, други се разкъсват и това води до намаляване на силата.

Организмът се опитва да помогне чрез замества­не на увредените влакна със съединителна тъкан. Тъй като травмиращите движения продължават, не може да се стигне до завършване на оздрави­телния процес. Новите влакна се разкъсват, преди да достигнат зрялост. Страда притокът на кръв, респективно на кислород, което води до отделяне на вредни вещества. Получава се порочен кръг.

КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО?

Основните оплаквания са чувствителност и бол­ка по външната изпъкна­лост на лакътя. Болката се усилва при движение на китката назад и при хващане и стискане на всякак­ви предмети. Симптомите често се разпростират и надолу по предмишницата. Затруднява се активност­та на пациента. Понякога болките са толкова силни, че могат да доведат до ограничаване на движения­та в лакътната става. Оп­лакванията са характерни по: време на физическа активност, но могат да се проявят и при покой.

ВНИМАНИЕ!

  • Диагнозата латерален епикондилит се поставя единствено от опитен ортопед чрез физическо изследване.
  • Рентгеновата снимка не може да докаже наличието на това заболяване, но може да отхвърли вероятността за друго увреждане в проблемна­та област.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *