Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Венци Мартинов: Правиха ми спешна промивка, заради либийски алкохол-домошарка!

сп. "Блясък"
сп. "Блясък"

–        Шегувате ли се със здравето си, гн Мартинов?

–        Да, защото смятам, че смехът на всякаква теми е своеобразен релакс и лечение. Затова трябва да се употребява непрекъснато и по всякак­ви поводи.

–        За какви болести е лекарство смехът?

–        За всички, но най-вече облекчава психиката и оттам действа положи­телно върху целия орга­низъм.

–        При вас в какви случаи е помагал и ле­кувал?

–        При напрежение, преумора, дискомфорт, изобщо при стресови със­тояния. Аз имам собствен весел спектакъл, който се казва „Лечение със смях“, и наистина е със силен смехотворен лече­бен ефект.

–        Определяте се като народен лечител. Защо?

–        Много хора са ми казвали за позитивно вли­яние върху организма им след мои изпълнения или като слушат албумите ми. Разбира се, това не озна­чава, че хората заспиват на концертите ми. Напро­тив, освежават се. Но ОТДАВНА СЪМ УСЕТИЛ, ЧЕ ДЕЙСТВАМ УСПОКОИТЕЛНО и дори често пътуващи с мен в колата неусетно заспиват с усмивка.

–        А вие самият по­сещавате ли често доктори?

–        Аз съм от лекарско семейство и затова се доверявам на медицината, практикува­на от квалифицирани, об­разовани и компетентни лекари. Имам много лека­ри приятели, съученици и обичам при поводи да се съветвам с тях.

–        Защо сте били по­следно на лекар?

–        При личната лекарка – за профилактичен пре­глед и изследвания.

–        Какво е мнението ви за здравеопазване­то в България?

–        Тук има много добри лекари, а на места и от­лична база. Напоследък започва процес на модер­низиране на базата и се надявам това в комбина­ция със заслужено висо­ко заплащане да остави завършващите медицина и младите кадри в Бъл­гария.

–        Вие сте дете на ле­кар и аптекарка. Какво отражение дава това върху грижите, които полагате за здравето си?

–        Това означава, че от малък съм наясно с позитивния ефект от по- задълбочените познания в областта на медицината и фармацията, от необхо­димостта да се обръща внимание на здравето и да се реагира с адекватно лечение на различните здравословни проблеми.

–        Доверявате ли се на билкови рецепти или предпочитате да разчитате на лекар­ствата?

–        Аз съм голям фен на българските билки. ДЕНЯТ МИ ЗАПОЧВА С БИЛКОВ КОНЦЕНТРАТ по специална рецепта, направен от моя голям приятел – прочутия магистър-фармацевт и билкар от Самоков Никола Мангалджиев. А в закуската ми задължително присъства билков чай от няколко билки, лично набрани от мен – лайка, липа, жълт кантарион, мента и ма­точина.

–        Какво е здраво­словното ви състояние напоследък?

–        Като на всеки бъл­гарин на моята възраст – общо взето нормално. Е, от тук-там нещо се по- обади – я отгоре, я отдолу, но веднага се атакува с лекарства и билки до нормализирането му.

–        Дълги години се оплаквате от камъни в бъбреците. Какво е положението с този проблем сега?

–        Този проблем го имам от 36 години и се надявам да го имам още толкова години, ама иначе да съм жив и здрав!

–        Какви травми и сериозни здравословни проблеми сте имали през годините?

–        Отстраняване на апандисит, менискус, аберентен бъбречен съд (б.а. съд, който пречи и прави стеснения и задръжки в бъбрека), петлитотрипсии (разбиване на камъни в бъбреците)

–        Защо и кога за по­следно ви се е налагало да бъдете в болница?

–        Преди 8 години за поредната литотрипсия в урологията на Воен­номедицинска академия при доц. Николов – голям майстор-трошач.

–        Къде предпочита­те да се лекувате – в България или в чуж­бина?

–        Досега винаги съм се лекувал у нас с изклю­чение на едно натравяне по време на турне през април 1989 г. пред бълга­рите, работещи в Либия, с алкохол – тяхно собствено нелегално производство. Тогава се наложи да ми направят спешна про­мивка. Даже скриха от какво ми е станало лошо, защото там религията забранява алкохола.

–        Били ли сте болен по време на участие и как сте се справяли с това?

–        Много пъти се е нала­гало да съм на сцена със здравословен проблем, но както всички мои колеги – професионалисти, никога публиката не усеща нищо, а ние трябва само да я радваме.

–        Обичате ли да си похапвате и какво ви изкушава най-много?

–        Откакто съм се ро­дил, НЯМАМ ПРОБЛЕМИ С ХАПВАНЕТО, ОСОБЕНО АКО Е СВЪРЗАНО С МЕЗЕ. Обичам най-много пи­лешко, след това агнешко, телешко, свинско, козе и други меса, разбира се, придружени с подходящи гарнитури и предястия.

–        Подлагали ли сте се на диета и защо?Какъв е бил нейният резултат?

–        Винаги когато съм се подлагал на диети, съм постигал забележителни резултати – ставал съм красив, изящен, фин, но малко изнемощял, затова не се подлагам редовно, а само чат-пат.

–        Опитвате ли се да водите здравословен начин на живот и как?

–        Да, обичам да ям, да спя, да си почивам, да не работя много, да се разхождам край гори, минерални извори, море­та и т.н.

–        Как поддържате форма?

–        В компанията на най- близки и верни приятели, с малка ракиена и голяма бирена чаша край масите, и то край широките народ­ни маси – това е тайната на голямото актьорско изкуство.

–        Хуморът предава ли се по наследство?

–        Да, убеден съм, и той е своеобразен забавен мост от миналото към бъ­дещето в оптимистичния смисъл на думата.

–        Споделете любим виц, свързан със здра­вето.

–        Влиза един в кабинета на лекаря и казва: „Докто­ре, не пия, не пуша, не ям много, не ходя по жени и пак нещо не ми е добре…“ Докторът го поглежда и му отговаря: „Абе, ти си жив умрял, бе!“. Пожелавам на всички винаги да се досещат и използват това най-евтино и ефикасно лечение – истинския чист и неподправен смях!

 

Венци Мартинов и Весо Парцала – Вицове на кило:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *