ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Искрен Пецов: Оперираха ме заради дископатия!

Искрен Пецов е български поп певец. Роден е в Русе в семейство на учители. Баща му Петър Николов Пецов е един от най-известните психолози в Бъл­гария, профе­сор, доктор на науките, ректор на Югоза­падния уни­верси­тет в Благоевград и бивш министър на образованието. От 1973 г. Искрен Пецов се премества да живее в София. През 1988 г. за­почва да записва за Национално­то радио и „Балкантон“. От 1993 до 1999 г. работи в Дарик радио като водещ и продуцент. Водещ е и в телевизионните програми на „Канал 1″, „Нова телевизия“ и „7 дни“. Автор е на редица пес­ни. През 1996 г. основава група „Латинопартизани“, с които работи и до днес, и имат над 20 турнета. С партньорката си Диди Дрингова имат две деца.

–        Г-н Пецов, как се чувствате?

–        Винаги перфектно, дано да е за по-дълго!

–        Какви здравословни проблеми сте имали напо­следък?

–        В началото на година­та отидох на профилакти­чен преглед и ми откриха дискова херния. За мен беше чиста случайност, тъй като нямах никакви оплаквания. Казаха ми, че липсата на болки е често срещана и при други хора. Наложи се да ми направят малка операция в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Мина много успешно и сега се чувствам пер­фектно. Много съм доволен от отношението на целия екип, който беше ангажиран с мен. Искам специално да благодаря още веднъж на хирурга – д-р Герзилов, на анестезиолога – д-р Белитова, на медицинските сестри Мария Цонева и Ваня Тодоро­ва и на всички останали!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЛЯЗОХ в БОЛНИЦА заради операцията на хер­нията, която ми се наложи да си направя в началото на годината, и останах да пренощувам една вечер там, за да съм под медицинско на­блюдение. Това е единстве­ният ми престой в болнично заведение.

–        Случвало ли ви се е да излизате болен на сцена­та и как сте се справяли с това?

–        Да, много пъти съм пял с болки в гърлото и с тем­пература. Много е трудно, защото хората не знаят за това, а ти си длъжен да се справиш, без.това да се отрази на качеството. Едно турне изкарах с разтегнато сухожилие на десния крак. Концертите бяха в големи спортни зали на градовете и буквално куцайки, се пред­вижвах от зад кулисите до центъра на сцената.

–        Участията ви са глав­но нощни. Това влияели на здравето ви и как?

–        Не са само нощни, по- скоро бих казал, че са по вся­ко време на денонощието. Аз пея и на деца сутрин, на частни партита през целия ден и т.н. Преди чалгата да залее България, имаше много клубове с жива музика и наистина всяка вечер пеех­ме някъде. Тогава нощната работа ми дотежаваше заради цигарения дим, алко­хола и т.н., но и тогава се справях.

–        Как успявате да се справяте с този режим на работа?

–        Никак – всичко е въпрос на навик. Когато имам нощ­но участие, най-редовно си лягам около 4.30 часа сутринта, но въпреки това не проспивам деня и ставам още в 10 часа. Този сън ми стига за цял ден – не ми пречи.

–        Получавали ли сте травми по време на учас­тие?

–        Не, никога не съм полу­чавал травми по време на участие. Изключение е ТУРНЕТО, НА КОЕТО СИ НАВЕХНАХ КРАКА, но това се получи на фут­болен мач точно преди кон­церта…

–        Имате ли впечатле­ния от здравеопазването в България и какви са те?

–        Нямам особени впе­чатления от българското здравеопазване, защото не ми се е налагало да съм в болниците често. Мисля, че все пак нещата вървят към подобрение през последните 5-6 години.

–        Къде предпочитате да се лекувате – тук или в чужбина?

–        Може би тук, но засега нямам база за сравнение. А и предпочитам да не говоря за лечение, преди да съм се разболял, за да не предиз­викваме съдбата по този начин…

–        Традиционна или не­традиционна медицина предпочитате?

–        Определено нетради­ционната! Но понякога се докосвам и до традиционни хапчета, когато има по- сериозна необходимост. Не взимам лекарства с рецеп­та, защото и не ми се налага често – веднъж годишно ми се случва да пия аспирин или нещо подобно. На 2-3 години обикновено ми се налага да пия някакъв антибиотик, и то когато положението вече е много напечено. Иначе предпочитам да се доверя­вам на TEC и Рейки.

–        Какво представляват те?

–        TEC означава техника за емоционална свобода. Това е революционна нова техника за личностно усъ­вършенстване и подобрява­не на здравето. Тя премахва умствените, емоционални­те и физическите пречки за правилното протичане на енергията на клетъчно ниво, което от своя страна ПОЗВОЛЯВА НА ОРГАНИЗМА ДА ВЪЗСТАНОВИ СЪСТОЯНИЕТО СИ  на енергиен баланс, да се самоизлекува и да действа на оптимално ниво.. Това се постига чрез стимулиране на специфични точки на лицето и тялото с пръ­стите на ръцете, като същевременно трябва да си настроен мисловно и емоционално над проблема, който желаеш да елими­нираш. Рейки е духовна практика. Тя е универсална жизнена енергия, която може да бъде използвана и с лечебен ефект. Отдава­нето на Рейки става чрез дланите, което позволява да се ползва за самоле- чение, като се повишава здравословното благопо­лучие. Това е холистична терапия, която пости­га лечение на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво.

–        Според вас децата живеят ли здравослов­но?

–       Децата и възрастни­те живеят еднакво. Прос­то такова е времето, в което живеем, епохата… Ако възрастните живеят нездравословно, няма как децата да бъдат по-раз­лични от тях – все пак се очаква ние да им дадем при­мера, който да следват.

–        С Диди Дрингова сте може би най-известната нудистка двойка в Бълга­рия. Има ли отношение това към здравето ви и какво?

–        Има, доколкото тя­лото и кожата ни имат нужда да дишат свободно. Допирът със слънцето, водата и вятъра се нуждае от пряк контакт, а не от шорти и сутиени. Да не споменавам колко е опасно за една жена да излезе от морето с мокър бански и точно тогава да я издуха вятърът… Предполагам се досещате какво имам предвид…

–        Как поддържате здравословен начин на живот?

–        Старая се спортът да присъства постоянно в еже­дневието ми, независимо от сезона и времето навън. През зимата спортувам ос­новно вкъщи – лицеви опори и коремни преси, и карам ски в планината, докато лятото предпочитам да карам кайт-сърф на морето. Освен това, когато имам възможност, винаги използвам случая да ходя пеша или да карам колело.

 

Мариана Попова и Искрен Пецов – Губя Те       

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Искрен Пецов: Оперираха ме заради дископатия!

  1. ДоФтор каза:

    ,,Искам специално да благодаря още веднъж на хирурга – д-р Герзилов…“, който ме оперира без нужда?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *