ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се премахват острите кондиломи?

От няколко месеца около ануса ми растат образувания, подобни на бенки със светъл цвят. Тревожното е, че растат много бързо и са много. Не ме болят, може би понякога сърбят. Нямам други оплаквания – опасно ли е?

ЖЕЛЕВА, Велико Търново

Нужно е да се обърнете към дерматолог – венеролог, който да поеме вашето лечение. Най-вероятно става дума за т. нар. остри кондиломи, които спадат към полово-предаваните заболявания. Острите брадавици (condylomata acumınata) могат да са издадени навън по гениталиите и около ануса. Причиняват се от инфекция с човешки папилома вирус, която се предава по полов път. За лечение се прилагат готови разтвори за третиране на брадавиците, електрокоагулация, лазер, криохирургия или оперативно лечение. В комплексното лечение могат да се включат и имуномодулатори, какъвто е изопринозина, както и алтернативни средства. Инфекцията е заразна и може да бъде предадена по полов път на партнъора. Нелекуването на кондиломите от специалист венеролог довежда до тяхното прогресивно и бързо разрастване, превръщането им в т.нар. гигантски кондиломи (condylomata gigantea) и увеличаване на риска от тяхното малигнизиране.
Д-р Ангел Николов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Как се премахват острите кондиломи?

  1. the pump каза:

    i az se borq s tazi gadost no zashtastie ne sa ostri ne iskam da naplashvam horata no za povechko ot mesec shte se opravish vsichko zavisi ot imunnata sistema no da kolegata e prav tochno tova e metoda mojesh da probvash i s qbulkov ocet.

  2. grigor каза:

    Zdrasti az imah podoben problem predi izvestno vreme…lekuva se s Kondilin maje se 4 dni i 4 dni pochivash prez pochivnite 4 se majesh s edno kremche Brownividon se kazva a prez cqloto tova vreme piesh hapcheta imunostimulatori Biozin se kazvat za okolo mesec shte se opravish 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *