Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На подсъдимата скамейка – виновни за алергиите

Вижте най-честите причинители на алергиите!

Животните

Алергични сме не към кос­мите, а към слюнката на животните, която се задър­жа по тях. А алергията към пухените завивки всъщност е реакция към изпражненията на акарите, живеещи в леглото ни.

Храната

При децата най-важният алерген са яйцата. При възрастните начело в класаци­ята са плодовете: кайсии, ягоди, череши и киви.

Полените

Алергията към полените на дърветата се проявава от февруари до май, към житните растения – от май до юли, към тревистите – от юли до октомври.

Никелът

Той е силен алерген, който се използва при направата на бижута, копчета и монети.

 

Алергията „отвътре“

Поленът влиза в контакт с носната лигавица. Там той се абсорбира от дендритните клетки, които аларми­рат имунната система. В резултат така наречените Т-лимфоцити произвеждат антитела, които активират мастоцитите – клетки, намиращи се в близост до кръвоносните съдове. При следващия контакт с полена той въздейства директно на мастоци­тите, които започват да отделят хистамин, а този биологичен амин провокира симптомите на алергията: хрема, сълзене на очите, кихане.

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *