Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Аджит Кулкарни: Българите пият и пушат много – това ужасно им вреди!

Безплатни беседи и прегледи бележат Светов­ната седмица на хомеопатията, чийто старт беше даден на 29 март и ще продължи до 6 април. Лекциите ще бъдат достъпни за всеки желаещ и ще се проведат в София, Варна, Пловдив и Бургас. Хомеопати в десет града ще преглеждат без пари хора, които искат да разберат могат ли да си помогнат с хомеопатия, но никога преди това не са опитвали.

Световната седмица на хомеопатията тази година е посветена на репродуктивното здраве. Специалистите подчертават, че това направле­ние на медицината може да помогне както на хора със сериозни функционални проблеми, така и на двойки, които търсят начин да създадат здраво дете, като същевременно съхранят своята хармония и любов.

Специален гост на българските лекари е проф. Аджит Кулкарни, който се занимава с хомеопатично лечение повече от 20 години. В Индия има 400 хомеопатични болници, в които се ражда с по­мощта само на хомеопа­тични средства. Дори в заведенията, в които се лекува с традиционните методи, има хомеопатични отделения. В страната практикуват 250 000 хомеопати.

–          Проф. Кулкарни, хоме­опатията отдава огромно значение на човешката личност за определяне на правилното лечениеразли­чават ли се пациентите ви в Индия от тези в България?

–          Това е много интересно поле на познание. Докато ра­ботех само в Индия, познанията ми за хората бяха ограничени. Но когато започнах да практи­кувам извън Индия, особено в България, открих, че културата, хората, начинът на хранене, психологията – всичко е различ­но. Само човешкото същество е същото. Така че беше ново преживяване за терапевт като мен. Открих, че човешката душа има необятен характер, тя е необхватна. Говоря за неща като например концепцията за отношенията между момче и момиче, за годежа, брака и развода. Конфликтите тук са повече, много по-често семей­ствата се разпадат. Друго, което ме впечатли, е колко много пият и пушат българите. Това не са само културни различия, те са определящи за това как да обучаваме хората, как да се отнасяме към пациентите си и какво те очакват от нас.

–          Тъй като темата на тазгодишната седмица на хомеопатията е репродук­тивно здраве“, можете ли да дадете практични съвети на читателите ни?

–          Първият ми съвет е да се спрат цигарите и алкохолът. Тези две неща наистина влияят ужасно на здравето, и това важи в особена степен за една двойка, която иска да има дете. Вторият ми съвет е „зает“ от индийската национална традиция, в която

НА ДИЕТАТА СЕ ОТДАВА МНОГО ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ

Храната трябва да е здравословна, препоръчваме да не се яде навън, а нещо, което е приготвено вкъщи; храната да е хигиенична, и не на последно място – да е приготвена с щастие и светли мисли. Последното е изключително важно за семей­ство, което иска бременност. Изследвания доказаха през по­следните години, че недостигът на сън причинява психологиче­ски и физиологични изменения. Когато двойката иска да зачене, както и по време на бремен­ността, нужни са по 9 часа сън. Хубаво е също бременната жена да не гледа телевизия. Елек­тромагнитните излъчвания от телевизора са повече от тези от клетъчните телефони например. И в този смисъл телевизията е по-вредна от мобилния телефон за бъдещото бебе. Аз лично препоръчвам не повече от 15 минути телевизия.

–          За какъв период?

За цялата бременност. Сърцето на майката има огромно влияние върху ума на плода. Затова в Индия бременната жена не трябва да чете лоши неща, да гледа негативни новини или насилие по телевизията. Тя трябва да се занимава само с неща, които й носят щастие, радост и мир.

–          Препоръчвате ли бре­менната да спре да работи?

–          Не. Тя не е болен човек, който трябва само да стои вкъщи и да се пази. Хората наоколо трябва да се грижат за нея, но в смисъла – да й дарят радост и обич – а не както се грижим за болен човек.

–          Напоследък жените забременяват на все no-напреднала възраст. Може ли хомеопатията да им помогне при проблемите свързани с това?

–          Да. Това обаче въобще не е основният въпрос. Като ДАВА ПРЕДИМСТВО НА КАРИЕРАТА, човек инвестира в нещо, което впоследствие може и да не оста­не част от живота му. Но докато човек се бори само за кариерата си, често не вижда това.

А майчинството е много специално нещо, то е дар от Бога. Знаете, че за жените, които решат да раждат след 35-40 годишна възраст, това често е свързано със сериозни медицински проблеми. Но това е само началото. В тази възраст майката вече е повече съветник, тя много по-трудно може да отиде на „нивото“ на детето си. На тази възраст тя трябва да има деца, които вече да не се нуждаят от игра, а да се нуждаят от съвети. Една млада майка много по-лесно може да играе с детето си на площадката. По- възрастната майка в повечето случаи ще му казва: „Не прави това, не играй, може да се нара­ниш!“ Но в тази възраст детето няма нужда от тези съвети, то има нужда от игра.

А да можеш да се поставиш на нивото на детето си е важно, да можеш – така да се каже – да- влезеш в неговите обувки. За да го оставиш да преживее своето; детство.

Но да се върна на въпроса за късното майчинство – това е цивилизационен проблем, не е проблем на хомеопатията. Човешкият вид работи все повече и винаги гони победа. Трябва да си отговорим обаче каква точно победа постигаме, щом нямаме: здраво поколение след нас. Забелязвате, че напоследък хората мислят твърде много за пари. А това не е най-важното. Бебето е носител на положител­на енергия, понякога то,донася“ решението на финансовите проблеми. Важно е да осигуриш децата си, разбира се. Но най-важното е да бъдат заченати и: отгледани с много обич.

–          Как хомеопатията помага на съвременните хора да живеят по-хармонично и близо до естественото?

–          Хомеопатията е средство за хармонизиране на тялото щ ума. Нашата концепция е, че- когато имаме пациент, имаме личност, която е болна. Не част, орган или система, а целият човек. И неговата личност – ум, душа, емоции – са много важни за хомеопата. Ние не простор изписваме някакви бели сладки хапчета на пациентите си. Ние им представяме концепция за начин на живот, в която трябва да бъдат въведени. Затова и нашата работа е мултидисци­плинарна – трябва да действаме едновременно като диетолози, психолози, лекари…

–          А може ли с хомеопатия да се решават репродиктивни проблеми?

–          Хомеопатията е едно пълноценно направление в меди­цината. Тя може да помогне както на двойки, които имат някакъв проблем, така и на здрави семейства. С хомеопатия могат да се повлияят много от некомфортните аспекти на бременност – гаденето, отоците по крайниците, промените в настроенията и емоционалните затруднения на бременните. Но като всяка наука има и своите принципи, и своите граници.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и гицарите!

 

 

Искате ли да спрете злоупотребата с алкохола и цигарите? Това вече е възможно с Кудзу корен!

Кудзу корен е американска хранителна добавка на фирмата Swanson Health International, произведена по съвременни биотехнологии, която позволява да се извлекат максимално количество полезни съставки.

Кудзу корен ще ви помогне да се откажете от цигарите и злоупотребата с алкохола!

Поръчайте от ТУК или се обадете на телефони 0876 766 800 и 02 / 822 03 12!

Цената на това удоволствие е едва 31 лв. за опаковка, която стига за цял един месец! Доставката му е 4 лв., а при поръчка на две опаковки получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и така спестявате 8лв.!

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *