Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как влияе бирата на организма?

  • Пенливото питие е и алкохолизъм, и голям корем, и болен черен дроб, и проблеми със сърцето
  • НАЙ-НАПРЕД СТРАДА СТО­МАХЪТ

Вярно че бирата е слабоалкохолна напитка, но все пак съдържа известно количество етилов спирт. Още повече, че при някои видове бутилка бира се равнява на 50-100 г водка. Изли­вайки ежедневно в хранопровода, в стомаха и в червата си тази алкохолна течност с елементи на ферментация, няма как да не се отрази на състоянието на тези органи. Бирата много агресивно дразни и трови лигавицата. В резултат на неправилното и нередовно смилане на храната, си докарвате проблеми с изхожда­нето и гастрит. Между другото, хроничният алкохолен гастрит се съпровожда с оплаквания от обща слабост, потиснато настроение, понижена работоспособност, метален привкус и горчивина в устата, болки в корема, чувство на тежест под лъжичката.

  • ИДВА РЕД НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Алкохолът е основен враг на този важен орган, който ос­новно пречиства организма ни. Ако принудите този орган да се бори само с бирата, можете да нарушите неговата антитоксична функция и тогава той не може да бъде надеждна бариера за дру­гите силнодействащи и отровни вещества. Злоупотребата с бира може провокира възпалителни процеси и дори да доведе до хе­патит. А хроничният бирен хе­патит протича в скрита форма, без ярко изразени симптоми. Ако не спрете навреме, можете да си дoкaрате цироза. От редовната употреба на бира страда и задстомашната жлеза: пенливата напитка потиска отделянето на ферментите, а това нарушава ес­тествения процес на разтваряне на хранителните вещества.

  • БЪБРЕЦИТЕ

основната им задача е да поддържат постоянна вътрешна среда в организма, как­то и участието им в регулиране на водно-електролитния баланс и киселинно-алкалния състав на ор­ганизма. А бирата нарушава тези естествени процеси, защото при­нуждава бъбреците да работят с утроена сила. Който веднъж е опитал хмеловата напитка, знае колко бързо идва желанието да посети тоалетната. Стига се до засилено отделяне на урина, което е свързано с дразнещото действие на спирта върху бъбреч­ните тъкани и повишаване на тях­ната филтрационна способност. Притежавайки такъв мощен диуретичен ефект, бирата отмива от организма важни „строителни материали“ – микро- и макроелементи, особено калий, магнезий и витамин С. Ще припомним, че дефицитът на калий нарушава сърдечния ритъм и води до болки и слабост в краката. Недостигът на магнезий влияе на настроение­то – човек става раздразнителен и плачлив, трудно спи. Недости­гът на витамин С понижава иму­нитета. В случай на занемарен бирен алкохолизъм може да се получи склероза на бъбречните съдове, кръвоизлив или инфаркти в бъбреците, огнища на отмиране. А по-нататък, заради постепенно разрушаване със спирт загина­лите клетки се заместват от съединителна тъкан, бъбреците намаляват размерите си и се сбръчкват.

  • БИРАТА УГОЛЕМЯВА СЪР­ЦЕТО.

Тя се усвоява много бързо, затова кръвоносните съдове моментално се препълват. Ако пи­ете бира често и по много, възник­ват варикозно разширени вени и сърцето се увеличава. И така основният орган, при­нуден всеки ден да изтлас­ква излишно количество течности става гра­пав, а отвън се натрупва с мазнина. Учестяват сърдечните съкраще­ния, въз­никва аритмия, повишава се кръвното. Физическите натоварвания се понасят все по-тежко, появява се задух. При бирените алкохолици нараства вероятността от развитие на исхемична болест на сърцето. А уголеменото сърце води до сърдечна недостатъч­ност. И като следствие, два пъти се увеличава смъртността от ин­султ.

  • ХОРМОНИ­ТЕ „СКАЧАТ“.

Бирата съдържа фитоестроген, който е расти­телен аналог на женския полов хормон – прогестерон. Затова системната упо­треба на напитката предизвиква нарушение в работата на ендо­кринната система. Започват да доминират женските полови хормони, които променят външ­ния вид на мъжете: остава им по- малко коса по тялото и лицето, намалява мускулната маса, но се увеличават гръдните жлези, променя се тембърът на гласа, появява се „бирено коремче“ и се отлагат мазнини по бедрата и талията. Страстните любите­ли на бирата по биологически признаци заприличват на жени. А това, естествено, директно влияе в леглото.

  • ГРЕШНО Е ДА СЕ МИСЛИ, ЧЕ СЛАБОАЛКОХОЛНАТА БИРА НЕ ПРЕДИЗВИКВА ПРИВИКВА­НЕ.

Предизвиква и още как! Дори съществува отделен медицински термин – бирен алкохолизъм. Той се различава от ракиения алкохолизъм по това, че се развива 4-5 пъти по-бър­зо и влечението към пиене е по-силно.

ВПРОЧЕМ!

Положително въздействие на бирата върху организма е възможно само при умерената й употреба. Но всичко е индивидуално, т.е. не се знае къде е границата, където свършва по­лезното и започва вредното въздействие. А бире­ният алкохолизъм е коварна болест. Любителите на това питие постепенно свикват не само с опияняващото действие на алкохола, но и с успо­кояващото нервите седативно свойство на на­питката. На човек му се иска да се повтори при­ятното отпускане и затова увеличава дозата.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хиляди хора вече са опитали и са се уверили, че най-добрата билка против алкохолизъм е Кудзу Корен на американската фирма „SWANSON”. Тя се предлага в България на изключително изгодна цена и дозата стига за цял месец.

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Как влияе бирата на организма?

  1. Valpet каза:

    „Как влияе бирата на организма?“ – Що за некоректен въпрос! Всяко „влияние“ на каквото и да било вещество зависи от количеството. В микроскопична доза, дори и най-силната отрова може да е полезна. Примери от медицината – Колко щеш! А в прекомерно количество, дори и чистата вода води до разстройство – диария.

    Такива статии трябва да се пишат точно и с позоваване на научните източници. В противен случай – ефектът е обратен на посланията.

  2. Калето каза:

    Полезно е да се прочете, особено за тези, които като мен лочат по 2.5л. на ден!

  3. Ivan каза:

    „хроничният бирен хе­патит“
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    ХАХА
    😉 Понякога статиите в интернет ме разсмиват от сърце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *