ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 домашни рецепти за лечение на акне

Акнето е проблем, които има освен физическа, но и психологическа страна

За много хора, особено за подрастващите, акнето е не само козметичен проблем. То е изпитание, през което трябва да преминат, за да се утвърдят и да изградят положителна оценка за себе си и за външния си вид.
И точно защото много хора не се решават да потърсят професионален съвет, а искат да се справят с проблема си, предлагаме ви 3 изпитани домашни рецепти против акне:
Рецепта с аспирин – акне се премахва с аспирин, като 2 таблетки се стриват на прах. Към тях се добавя лъжица кисело мляко и съставките се разбъркват добре. Маската се нанася на лицето и се оставя да действа около 15 минути, след което се измива с хладка вода;
Рецепта с хума – за приготвянето на маска с хума са необходими 2 супени лъжици от нея, към които се добавя 1 чаена лъжичка зелен чай. Важно е получената каша да е гъста. Тя се нанася върху лицето за 20 минути и се отмива с топла вода.
Рецепта с медмедът също премахва белезите от акне. Необходими за целта са 2 домата, които предварително се пасират. Към тях се добавя 1 супена лъжица мед и маската се нанася върху лицето. След 15 минути се измива, а кожата е видимо освежена и изчистена.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *