ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При често прескачане на сърцето е нужно изследване с холтер ЕКГ

От 2 месеца, откакто почнах нова работа, получавам по няколко пъти дневно прескачане на сърцето. То не е съпроводено с болка, но ме тревожи, пия по 1- 2 кафета, дали е от това, или от стреса от работата? Трябва ли да ходя на лекар, досега не сам имала никакви оплаквания.

ВЪЛЧЕВА, Стара Загора

Прескачането на сърцето може да се дължи но много фактори, които произлизат от промени в организма ви или са свързани с околната среда – хранене, пушене, инфекции, физическо или психическо напрежение, магнитни бури и т.н. Независимо какъв е водещия рисков фактор, на първо място ви препоръчвам да се направи 24 – часов холтер мониторинг на сърдечната дейност, за да се уточни за какъв вид прескачания става въпрос. Това изследване се покрива от НЗОК, ако сте здравно осигурена. Успоредно с това ще се търси и причината. Едва, когато видя холтера или прочета заключението на специалиста, който ще Ви прегледа мога да кажа какъв е риска за по-нататък. Отидете при вашия лекуващ лекар да ви пусне направление за кардиолог, който ще ви направи изследването.

Доц. Христо Деянов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *