Смути с броколи, канела и банан за сваляне на килограми

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Освен да се възползваме от ползите на броколите за отслабване, можем да включим и други съставки, които ще намалим апетита си

смути от броколи

Смутито от броколи е различен начин да се насладите на този зеленчук, който много богат на фибри, желязо и други хранителни вещества.

Рецепта за смути от броколи

По отношение на диетите за отслабване изборът на храни, които включвате, е много важен. Ако искате да отслабнете, броколите са добър вариант, защото са богати на фибри и витамини.

Съставки:

  • Чаша кокосова вода (250 мл)
  • Половин банан
  • Чаша броколи, нарязани без стъблото (85 гр.)
  • 1 чаена лъжичка смляна канела (3 g)
  • 1 чаена лъжичка органичен мед (25 г)

 

Приготвяне:

  • Добавете всички съставки заедно в блендера.
  • Разбийте ги докато постигнете гладка, кремообразна и хомогенна смес.
  • Изпийте веднага като част от вашата закуска или като лека закуска, или обяд, за да се възползвате максимално от всички хранителни вещества.

Ползите за здраветоот броколите

Според данни на Испанската фондация за хранене, броколите са с високо съдържание на фибри, витамини и минерали, както и с ниско съдържание на калории и мазнини.

 

Добавяйки редовна доза от този зелен зеленчук към вашата диета, можете да задоволите ежедневните си хранителни нужди и едновременно с това да отслабнете.

Тъй като броколите съдържат много фибри, това смути от броколи ви помага да се чувствате сити, да ядете по-малко и да изгаряте повече мазнини. Броколите също съдържат много витамини А, С, К и калций.

Една чаша броколи осигурява двойно количество витамин С и К, от което тялото се нуждае всеки ден. Най-хубавото е, че броколите съдържат само 40 калории.

Броколите също имат високо съдържание на вода, което означава, че добавят обем към вашите ястия, без да добавят празни калории.

Ползи за здравето от кокосовата вода

Една чаша кокосова вода съдържа 46 калории и основни хранителни вещества. Кокосовата вода ви помага да изградите леки мускули, да намалите холестерола в кръвта и да увеличите метаболизма си. Всичко това води до по-малко натрупване на мазнини в тялото.

Кокосът също така съдържа антиоксиданти, които помагат да се отървете от реактивните кислородни видове. Те са основната причина за много заболявания, състояния и стареене.

Ползите от бананите

Бананите са с високо съдържание на фибри, калий, въглехидрати, витамин С и важни минерали. Въпреки че съдържат много въглехидрати, бананите имат среден гликемичен индекс, така че няма да причинят внезапни скокове в нивата на кръвната Ви захар.

Като поддържате нивата на кръвната си захар и скоростта на метаболизма под контрол, тялото ще изгаря повече мазнини, за да получи енергия.

Източници: https://www.healthline.com/https://steptohealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *