Как по ушната мида можете да разберете в какво състояние са бъбреците ви?

Различните бъбречни заболявания могат да останат „мълчаливи“ дълго време. И само понякога да се проявяват под формата на периодични болки в гърба. Какво трябва да знае всеки за бъбречните заболявания? 

Човешкият слух зависи от пълнотата на енергията в бъбреците. Ако е в изобилие, значи слухът е изострен. Когато отслабне, се появява шум в ушите и слухът намалява. Бъбреците са отговорни за костите и костния мозък. Размерът и местоположението на бъбреците, подобно на други органи, може да варира от човек на човек. На Изток вярват, че животът се ражда от бъбреците. От състоянието на бъбреците зависи животът и силата на целия организъм.

Ушната мида се свързва с дейността на бъбреците и нейното състояние показва тяхната сила и работоспособност. Силните уши говорят за силата на бъбреците. Чрез стимулиране на ушите може да се подобри състоянието на бъбреците. Намерете болезнените зони по ушната мида и ги масажирайте всеки ден.

За какво говорят бъбречните заболявания?

Структурата и местоположението на бъбреците се разпознават лесно от местоположението и структурата на ушите:

Ако ушите са разположени високо това означава, че бъбреците също са разположени високо. Ако ушите са ниско означава, че бъбреците също са ниско. Скосените уши на главата или други деформации показват неправилно разположение на бъбреците или други вродени дефекти. Наклоненото положение на бъбреците често води до болки в гърба.

Ако бъбреците са големи, често се появява болка в съответната област, свързана с навеждане напред или назад. Високото местоположение на бъбреците причинява болка в сакралната област. При мъжете ниската позиция на бъбреците може да бъде причина за проблеми при тестисите.

При слаби бъбреци има склонност към изтощение

Когато енергията е блокирана в бъбреците, възникват нарушения в храненето на костите (слабост, чупливост и др.), зъбите падат или се разклащат. Бъбречните заболявания се появяват като следствие от проблеми в отношенията с мъжете. Колкото повече насилие на всяко ниво идва от мъж, толкова по-тежка е болестта.

Знаехте ли? Хората с болни бъбреци са много докачливи

Тежест в тялото, бързата умора и липсата на гъвкавост показват, че човек трудно се справя с житейските ситуации, че очаква постоянни атаки и упреци.Камъните в бъбреците показват вкаменени оплаквания, които не искате да забравите.Ужасно е да мислиш, че могат да се държат така с теб.Това обаче е гордост.Искахте да бъдете признати и оценени, но не направихте нищо за това.Свикнали сте да получавате, но сте забравили, че трябва и да давате.

Енергията трябва да циркулира спокойно между човешкото тяло и Вселената

Всяко натрупване води до застой.

Човек, който спестява, винаги спестява „за черни дни“. Всичко, което очакваме, се привлича към нас. Получаваме „черен ден“ и други неприятности, когато се окаже, че спестяваното не е достатъчно или изобщо не е необходимото.

Има енергийни упражнения за стимулиране на бъбреците

ПРАКТИКУМ 1.

1.Натиснете палците си в областта на гръбначния стълб точно над долната част на ребрата. Това е мястото, където ръцете ви стигат, когато ги поставяте зад гърба си.

  1. След това поставете дланите си надолу с пръстите си, така че да лежат по гръбначния стълб над долната част на гърба.
  2. Сега ги задръжте, докато почувствате топлината да се разпространява и пулсира.

Ще бъде много приятно усещане.

  1. Постойте така известно време.

Ако ви се движи или ви се люлее, направете го.

Тази стимулация помага за облекчаване на напрежението и дори – възпалението. Отлично упражнение, което стимулира работата на бъбреците, е търкалянето на топки с крака. Можете да използвате топки с размерите на топки за тенис или малко по-малки, направени от метал, дърво или камъни. Големи кръгли камъчета ще свършат работа.

ПРАКТИКУМ 2.

  1. Застанете прави.

Поставете топка на пода. Поставете стъпалото си върху топката, така че да е между петата и пръстите на краката.

  1. Ходилото се търкаля в кръг, докосвайки пода.

Кракът се движи по ръбовете, от външния ръб, към петата. След това – вътрешният ръб на стъпалото и пръстите. Топката винаги трябва да натиска центъра на крака, по-близо до основата на големия пръст.

Бъбреците обичат да огъването на тялото назад, когато долната част на гърба се огъва възможно най-много в позиция „мост“.

Тази позиция на тялото стимулира енергията в бъбреците.

Из книгата на Галина Шереметева „Практическо лечение. Лечение чрез хармония“, източник – econet

Камфорова гъба. Ефективно действие при изливи и отоци в белия дроб и вътрешните органи. Прочиства кръвта, подкрепя функцията на бъбреците, изчиства черния дроб от токсини, нормализира функцията на храносмилателната система, посилва апетита и подобрява общото състояние.

 

камфорова гъба
Камфорова гъба

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *