Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Удължават с месец забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Анализите показват, че е нужно още време за попълване на дефицитите от инсулин и антибиотици за деца по складовете, за да се обезпечи непрекъснатото лечение на нуждаещите се и да се разреши износа

збраняват износа на инсулин и антибиотици
Използването на инсулин е животоподдържащо за хората, страдщи от диабет

Министърът на здравеопазването издаде заповед за удължаване на забраната за износ на лекарства до края на януари 2024 г. Става въпрос конкретно за инсулин, понижаващи кръвната захар лекарства и техните аналози и антибиотици за деца.

На 2 ноември 2023 г. поради множеството сигнали за липсата на тези медикаменти в аптеките, министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков забрани износът на тези продукти до 31 декември. След анализ на ситуацията и наличността на тези продукти в страната и след прочит на предоставена информация от Изпълнителна агенция по лекарствата, е установено, че е необходимо удължаване на забраната за износ извън страната.

проф. Христо Хинков, министър на здравеопазването

С определения нов срок ще бъде постигнат баланс между поставената цел и осигуряването на нужните количества от тези лекарства, които да са достатъчни за лечението на българите. Количествата са изчислени, за опазване на здравето на нуждаещите се и гарантиране на непрекъсната лекарствена терапия за всеки.

От друга стана е важно и да се осигури ненарушаване за дълъг период от време на правото на икономически субекти да осъществяват движение на стоките, с които търгуват, напълно свободно, поясняват още от Министерство на здравеопазването.

Източници: https://www.mh.government.bg; https://www.freepik.com/

Глюко баланс
Глюко баланс – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

инсулин

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *