Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 съвета за спиране треперенето на ръцете с билки

Треперенето на ръцете може да е провокирано от радост, но не винаги. Ако се случва често то може да бъде аларма за заболяване

треперенето на ръцете

За да се справите с треперенето на ръце е най-добре да посетите лекар. Но, ако по една или друга причина консултацията със специалист изисква време, може да си помогнете сами и у дома.

Забелязвали ли сте, че понякога ръцете ви треперят необичайно? Нормално е това да се случи, когато сте прекалено нервни или развълнувани от нещо. Но, честото треперене на ръцете може да е ранен признак за здравословен проблем, особено ако се случва без причина. Много хора предпочитат да пренебрегват треперенето на ръцете и смятат, че този симптом бързо ще изчезне. От тремора обаче не е лесно да се отървете. Той изисква правилно лечение, както и подходящи корекции в ежедневната диета и навици. Ако не се лекува, треморът на ръцете ще причини много проблеми и ще доведе до доста сериозни усложнения.

Затова ви предлагаме тези 9 съвета как да спрете треперенето на ръцете, за да знаете какво да правите в тази ситуация. Повечето от тях са практични и надеждни за домашна употреба. Не пропускайте тази статия и научете как да спрете тремора на ръцете у дома.

Какво причинява треперенето на ръцете?

Преди да разберем как да го спрем, е важно да знаем какви са скритите причини за това състояние. Треморът на ръцете основно се отнася до видимо трепереща ръка. Това не е спешен проблем, който застрашава живота, но определено може да засегне ежедневието. Когато ръцете треперят необичайно, това може да е предупреждение за някои неврологични или дори дегенеративни заболявания. Ето защо е важно да разберете какво точно причинява този проблем.

Помислим ли за треперене, болестта на Паркинсон често е първото нещо, за което се сещаме. Треморът обикновено се появява, когато частите на мозъка, които контролират мускулите в определени области, не могат да работят правилно. Честите неврологични заболявания, които водят до тремор, включват множествена склероза, травматично мозъчно увреждане, инсулт, тревожност, ниска кръвна захар и невродегенеративни заболявания, които частично увреждат мозъчната система или малкия мозък.

Треперенето понякога може да бъде причинено от определени лекарства, като амфетамини или кортикостероиди. Случва се и при симптоми на отнемане, увреждане на черния дроб, злоупотреба с алкохол или отравяне с живак. Доказано е, че такова състояние се предава по наследство в семейството.

При есенциален тремор хората ще изпитват често треперене, голяма част от което неконтролируемо и възникващо в ръцете, понякога в краката, главата и гласните струни. Междувременно, пациентите с болест на Паркинсон често имат треперене, когато ръцете им са в покой, и симптомите изчезват, когато започнат да ги използват.

Сега нека видим как да спрем тремора на ръцете като използваме следните съвети.

Съвети за спиране треперенето на ръцете

1. Йога

Йога упражненията ще бъдат първият начин за спиране на треперенето на ръцете, препоръчан в тази статия. Различните причини за тремор ще изискват различни йога упражнения. Смята се, че този метод е ефективен при стрес, една от честите причини за тремор на ръцете. Можете също да използвате някои уреди за упражнения, като малка гумена топка или леки дъмбели, за да увеличите въздействието върху ръцете. Ако йога не е вашият любим избор, можете да опитате други алтернативи като плуване, джогинг, дълбоко дишане или ходене. Всички упражнения са много добри за облекчаване на стреса и спиране на треперенето.

2. Избягвайте алкохола

Треперенето на ръцете се влошава от някои видове храни и напитки, включително алкохол. Но, в едно с това е потвърдено, че алкохолът може да се използва при определени видове тремор, като физиологичен, есенциален, палатален и симптоматичен палатален тремор. Това е възможно само ако изрично е препоръчано от лекар и се взимат така наречените „терапевтични дози“. В същото време е доказано, че пиенето на алкохол е вредно за централната нервна система. 3 малки питиета алкохол на ден увеличават риска от развитие на есенциален тремор. Ако някой има чести тремори на ръцете, това може да е признак на алкохолизъм.

3. Спрете или намалете кофеина

Освен алкохола, друга напитка, която трябва да премахнете от ежедневния си навик, е кофеинът. Това вещество, което се съдържа в много познати напитки като чай, кафе или шоколад, може да причини треперене на ръцете, когато се консумира в големи количества. Хората често пият кафе или ядат шоколад, за да се чувстват по-бодри, защото кофеинът може да подобри функционирането на централната нервна система. Въпреки това, когато количеството надвишава 300 милиграма на ден, може да страдате от негативни странични ефекти като тревожност, стомашно раздразнение, главоболие с ускорен пулс и треперене на ръцете. Ако треперенето на ръцете не изчезне след няколко часа, може да се наложи да потърсите помощ от лекар. Поради тази причина един от най-лесните начини да спрете треперенето на ръцете е да намалите приема на кофеин. Можете също така да коригирате ежедневната си диета, за да сте сигурни, че приемът на кофеин не надвишава препоръчаното количество и не е вреден за вашето здраве.

4. Избягвайте предозирането със захар

Въглехидратите са от съществено значение за човешкото тяло. Ако количеството им не е достатъчно, здравето ще се влоши. Въпреки това, когато консумирате твърде много захар на ден, това причинява много проблеми, включително треперене на ръцете. Ето защо трябва да избягвате или да намалите дневния прием на храни, предизвикващи пристрастяване, като бонбони, торти, десерти или сладолед. Това е един от предложените начини за спиране треперенето на ръцете, на които трябва да обърнете внимание.

5. Валериан

Валерианата е известна със своите мощни седативни ефекти, които успокояват нервите, насърчават релаксацията и дълбокия сън. Всичко, което трябва да направите, е да приготвите корена на валериана, да го смелите или да го счукате и да добавите малко вода. Като поври 5 минути, махнете от огъня и охладете. Пийте тази смес всеки ден, за да облекчите треперенето. Освен валериан, можете да използвате и други билки като лайка или лавандула.

6. Билкова смес

Някои видове билки могат да бъдат много ефективни при лечение на тремор на ръцете. Когато се комбинират заедно, ефектът от тези билки ще бъде удивително засилен. За да направите това, пригответе малко корен от глухарче, щипка лют червен пипер, 3-4 цвята лавандула, 3 стръкчета розмарин и щипка градински чай. След това всички съставки се смесват, а от сместа се взима половин чаена лъжичка. Прави се чай и се пие. Листата от градински чай са обичаен лека за тремор, докато коренът от глухарче контролира мускулите и също така премахва токсините от тялото. Листа от розмарин, лавандула и лют червен пипер също се използват широко за поддържане на черния дроб, далака, мозъка и мускулите. Въпреки всички тези ползи, тази билкова смес се счита за един от съветите как да спрете треперенето на ръцете, които можете да опитате у дома.

7. Добавете витамин B1 и магнезий

Дефицитът на витамин B1 и магнезий е една от основните причини, водещи до треперене на ръцете. Когато нивата на магнезий в тялото са ниски, може да се появят мускулни тремори и потрепвания, последвани от много други сериозни състояния като безсъние, крампи на стъпалата и краката и треперене на ръцете. Междувременно витамин B1 е от съществено значение за нервната стимулация и въглехидратния метаболизъм, което го прави важен, ако търсите начини да спрете треперенето на ръцете.

Препоръчително е да приемате достатъчно витамин В1 и магнезий от храната, за да намалите треперенето. Тези вещества могат лесно да бъдат намерени в много храни, като тъмнолистни зеленчуци, повечето видове ядки и тиквени семки. Като ги добавите към ежедневните си хранения, можете да осигурите необходимото количество, което да ви помогне да управлявате това състояние.

8. Маточина

Друга надеждна съставка, която може да се използва като един от ефективните съвети за спиране треперенето на ръцете, е маточината. Смята се, че билката с красивото име Мелиса отпуска мозъчните клетки, помага при нервно напрежение, тревожност и намалява депресията и главоболието. Поради тази причина маточината се препоръчва като ефикасно средство при треперене. Можете да я използвате самостоятелно или да я комбинирате с други билки.

9. Консултирайте се с лекар

Не на последно място, консултирайте се с вашия лекар, ако искате да знаете как да спрете треперенето на ръцете. Както беше посочено по-рано, има различни причини, които водят до тремор на ръцете. Някои от тях са лесни за разпознаване, докато други са непознати. Ако не можете да идентифицирате основните причини за вашето състояние, може да бъде трудно да изберете правилното лечение. Поради тази причина трябва да се консултирате с лекар, преди да опитате някой от съветите в този списък. Така ще може да знаете точно какво е състоянието ви и какво трябва да направите, за да спрете бързо треперенето на ръцете. Неврологът може също да ви предпише лечение с рецепта въз основа на вашата конкретна ситуация, което прави процеса на лечение по-ефективен и спестява време.

Въпреки че треморът на ръцете не е животозастрашаващ, той все пак изисква правилна диагноза и лечение, за да не пречи на ежедневните ви дейности. Тъй като различните видове треперене на ръцете изискват различни лечения, важно е да знаете каква е причината за вашето състояние, преди да научите как да спрете треперенето на ръцете.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *